Antalya Bilim Üniversitesi Öğrencisi Tayra Su Lokumcu, İtalya Altı Göller Hava Rallisi’nde Türkiye’yi Temsil Etti, İtalyan Basını QuiComo ‘ da Yer Aldı.

Antalya Bilim Üniversitesi Öğrencisi Tayra Su Lokumcu, İtalya Altı Göller Hava Rallisi’nde Türkiye’yi Temsil Etti, İtalyan Basını QuiComo ‘ da Yer Aldı.

Antalya Bilim Üniversitesi öğrencisi Tayra Su Lokumcu, 2024 yılında İtalya’da düzenlenen ve uluslararası arenada büyük önem taşıyan Giro Aereo Dei 6 Laghi (Altı Göller Hava Rallisi) yarışmasında Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Aynı zamanda İtalyan yerel basını QuiComo  internet gazetesinde yarışmaya ve  İtalya - Antalya iş birliğine yer verilmiştir.

  Bu prestijli yarışma, 1913 yılında Lario'da başlamış ve o tarihten bu yana, pandemi yılı hariç, her yıl düzenlenmektedir. 20 Eylül 2024 tarihinde Como Gölü'nden başlayan ralli, havacılık dünyasının önde gelen etkinliklerinden biri olup, FAI, Coni, AvMap, Air BP ve Autoluce gibi önemli kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.

Türkiye, geçen yıl elde ettiği başarıların ardından yeniden davet edilmiş ve bu yıl da Antalya Bilim Üniversitesi adına deniz pilotu Tayra Su Lokumcu, Türkiye’yi temsil etmiştir.

İtalya ve Antalya Arasındaki İş Birliği Derinleşiyor

19 Eylül Perşembe günü, Aero Club Como Başkanı Enrico Guggiari, İtalya'nın önemli siyasetçilerinden Forza Italia’dan Lombardiya Bölge Meclisi Üyesi Sergio Gaddi ve Antalya Bilim Üniversitesi Havacılık ve Uzay Fakültesi Genel Müdürü Üner Beköz ile bir araya geldi. Antalya Bölgesi'nden gelen heyet, İtalya ile spor, kültür ve turizm alanlarında iş birliğini artırmayı hedeflemekte. Bu buluşma, iki bölge arasında çeşitli iş birliklerinin derinleşmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Antalya Bilim Üniversitesi ve Aero Club Como Arasındaki Ortaklık

Etkinlik sırasında Aero Club Como, Türkiye’nin havacılık eğitimindeki en önemli kurumu olan Antalya Bilim Üniversitesi ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, Türkiye'nin genç havacılık yeteneklerinin hidro uçuş eğitimi alması ve uluslararası alanda yetkinleşmesi hedefleniyor. Ortaklık sayesinde, Antalya Bilim Üniversitesi, Türk deniz pilotlarını hidro uçuş alanında daha da ileriye taşıyacak önemli bir eğitim fırsatı sunacak.

Haberin kaynağı için: https://www.quicomo.it/eventi/gran-premio-sei-laghi-trofeo-villa-d-este-contesto-internazionale.htmlv