"Antalya Bilim Üniversitesi, 'Serin Adalar' Projesiyle Sürdürülebilir Kentler İçin Avrupa İşbirliğine Katkıda Bulunuyor"

Antalya Bilim Üniversitesi, Fransa’dan GIP-FCIP kurumunun koordinatörlüğünde Avrupa Birliğinden 400.000 Euro hibe kazanan “Let's adapt to global warming with cool islands!” başlıklı projede stratejik ortak olarak yer alarak, sürdürülebilir kentler için Avrupa işbirliğine katkıda bulunmayı taahhüt etmiştir. Ekonomi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Melike Çetin'in yürüteceği ve İnşaat mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hamid Farrokh Ghatte’ni destek vereceği bu proje, kentlerdeki sıcak adaların etkilerini azaltmayı ve böylece iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Proje, özellikle kentsel alanlarda gözlemlenen yüksek sıcaklıkları düşürmeye yönelik stratejiler geliştirecek ve "serin adalar" oluşturarak kentsel ısı adalarının olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlamaktadır. Bu yaklaşım, doğadan esinlenen çözümleri kapsayacak ve yeşil alanların, su ögelerinin ve çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılmasını teşvik edecektir. Projenin sonunda, farklı Avrupa şehirlerinde uygulanabilecek sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunulacak, böylece hem yerel ekosistemler korunacak hem de kent sakinlerinin yaşam kalitesi artırılacaktır.

Antalya Bilim Üniversitesi'nin bu projede stratejik ortak olarak yer alması, üniversitenin sürdürülebilir kalkınma ve çevresel sorumluluk alanındaki taahhütlerini bir kez daha vurgulamaktadır. Ayrıca, bu projeyle üniversite, uluslararası işbirliği ve bilgi alışverişini destekleyerek hem akademik hem de sosyal alanda önemli bir katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Bu başarılı proje başvurusu, Antalya Bilim Üniversitesi'nin küresel sorunlara yenilikçi çözümler üretme konusundaki liderliğini ve bu tür önemli konularda uluslararası alanda tanınan bir kurum olma yolundaki kararlılığını göstermektedir. Üniversite, projenin hayata geçirilmesi sürecinde edindiği deneyimleri paylaşarak, kentsel ısı adalarıyla mücadele konusunda bilinç ve kapasiteyi artırmayı amaçlamaktadır.