Dünya’nın En çevreci 403. Üniversitesiyiz.

Antalya Bilim Üniversitesi olarak ilk defa 2021 yılında katılmış olduğumuz UI GreenMetric’e bu yıl da başvurmuş ve mevcut sıralamamızı önemli ölçüde geliştirerek daha üst basamaklara taşımış bulunmaktayız.

UI Greenmetric (Yeşil Üniversiteler Sıralaması) 2010 yılında Üniversitelerin sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak üzere Endonezya’nın yapmış olduğu uluslararası bir girişimdir.

Her yıl tüm Dünya’dan seçkin Üniversitelerin katıldığı UI Greenmetric;  çevre bilinci ve sürdürülebilirlikle ilgili sosyal ve ekonomik sorunlara daha fazla dikkat çekerek her yıl binlerce veri toplamaktadır.

UI Greenmetric değerlendirmesinde Üniversitelerin çalışmaları 6 ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlar;

•             Enerji ve İklim

•             Yapı ve Altyapı

•             Atıklar

•             Ulaşım

•             Su

•             Eğitim

Üniversitemiz tüm değerlendirmeler sonucunda;

Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında geçtiğimiz yıl 13. sırada iken bu yıl 10. sırada

Türkiye’ deki Üniversiteler arasında geçtiğimiz yıl 51. sırada iken bu yıl 37. sırada

Dünya’ daki Üniversiteler arasında  geçtiğimiz yıl  613. sırada iken bu yıl 403. sırada yer almıştır.