Lizbon’da Eğitim Faaliyeti

Üniversitemizin stratejik partneri olduğu RE-FRESH projesi kapsamında Lizbon’da eğitim faaliyeti düzenlendi.

15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında, Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında, Portekiz'in Lizbon kentinde RE-FRESH projesi kapsamında bir eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. Etkinliğe MA-TERIARCH ev sahipliği yaparken, Antalya Bilim Üniversitesini temsilen ve projenin koordinatörü olarak Ekonomi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Melike Çetin katıldı.

Eğitim süresince, küresel ısınmanın kentlerdeki etkilerini azaltmak amacıyla "Cool Islands" (Serin Adalar) oluşturma üzerine çalışmalar yapıldı. Bu yenilikçi çözümler, şehirlerde serinletici alanlar yaratarak vatandaşların termal konforunu artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, eğitmenlerin ve öğrencilerin becerilerini geliştirmek ve mevcut müfredatlara yenilikçi eklemeler yapmak amaçlanıyor. Ayrıca, dijital ve hibrit öğretim senaryoları geliştirilmesi planlanıyor.

RE-FRESH projesi, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele alanında önemli bir adım olarak görülüyor. Eğitim faaliyetinden elde edilen bilgiler ve deneyimlerin, gelecekte benzer projelerin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.