Öğrencilerimizin Başarısı

Öğrencilerimiz, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’ndan Ödüllerle Döndü.

22 - 25 Aralık 2021 tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 18.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında, Üniversitemizi başarı ile temsil eden öğrencilerimiz çeşitli değerlendirme kriterleri kapsamında çok sayıda ödül kazandılar.

Yarışma kapsamında, Üniversitemizi temsil eden ve ödül alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Bölümü öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Ödül Kategorileri:

  • Yılın Altın Şefi: Marsel Kozak   

  • Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması - Altın Madalya: Feyza Yaman, Uygar Karaaslan, Umut Topçuoğlu, Buse Deniz Seçgin 

  • Üniversite Düzeyi En İyi Üniversite Ekip Yarışması - Gümüş Madalya: Duygu Yüksel, Berke Çelik, Hasan Candan, Tayyib Erkul   

  • Üniversite Düzeyi Okullar İçin Balık Yarışması - Altın Madalya: Yunus Emre Kaya  

  • Üniversite Düzeyi Okullar İçin Ana Yemek Yarışması - Gümüş Madalya: Sadettin Ay

  • Üniversite Düzeyi Okullar İçin Ana Yemek Yarışması - Merit Ödül: Burak Canpeş

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunu sağlamayı hedefleyen festival, önceki dönemlerde de gerçekleştirilen organizasyonlarla Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı almıştır. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali, ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası seviyede yarışma olanağı yaratmaktadır.