Prof. Dr. Harun Gümrükçü'nün Yeni Kitabı Nomos Yayınevi'nde Yayınlandı

Antalya Bilim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Gümrükçü’nün “International Gesundheitsfachkräfte” isimli yeni kitabı, prestijli Alman yayınevi Nomos tarafından yayımlandı. Akademik dünyada büyük ilgi gören bu çalışma, uluslararası sağlık profesyonellerinin küresel ölçekteki hareketliliği, sağlık politikaları ve entegrasyon süreçleri üzerine kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.

Kitap, sağlık profesyonellerinin farklı ülkelerdeki iş gücüne katılımı, bu hareketliliğin sağlık sistemleri üzerindeki etkileri ve küresel sağlık politikalarının bu süreçteki rolü gibi önemli konuları ele alıyor. Prof. Dr. Gümrükçü'nün uzun yıllar süren araştırmaları ve geniş deneyimiyle kaleme alınan eser, hem akademisyenler hem de sağlık alanında çalışan profesyoneller için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Sağlık sistemlerinin karşılaştığı zorluklar, profesyonellerin sınır ötesi hareketliliği ve bu süreçte ortaya çıkan politik ve sosyal dinamiklerin ele alındığı kitap, sağlık sektörü üzerine yapılan akademik çalışmalara da yeni bir boyut kazandırıyor. Prof. Dr. Harun Gümrükçü, bu çalışmasında uluslararası iş gücü hareketliliğinin sadece ekonomik bir olgu olmadığını, aynı zamanda sosyal, kültürel ve politik etkiler yarattığını da vurguluyor.

Nomos yayınevinin geniş bir okuyucu kitlesine sunduğu bu eser, uluslararası sağlık politikaları üzerine yapılan araştırmalara katkıda bulunmayı hedefliyor.