Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" Düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin 1. sınıf öğrencileri üniversitemizin konferans salonunda düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme Töreni" ile mesleki yolculuklarına ilk adımlarını attılar. Antalya Bilim Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Semih EKERCİN, akademisyenler ve öğrenci ailelerinin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, Sağlık Bilimleri Fakültemizin  Dekanı Prof. Dr. Ayla GÜRSOY’un yaptığı konuşmayla devam etti.

Gürsoy yaptığı konuşmada,

“Beyaz önlük töreninin; sağlık ekibi üyelerinin profesyonel meslek yaşamlarına adım atışını simgelediğini, önlüğün beyaz renk olmasının amacının da, sağlık hizmeti verirken insan sevgisi ve insan haklarına saygı ve insan onuruna yaraşır bir tedavi bakım hizmeti vereceğini taahhüt etmiş olduğunu ifade ederken, o önlük giyildikten sonra artık hayatlarına bu mesuliyet bilinciyle hareket etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.”

Konuşmanın ardından; Sağlık Bilimleri Fakültesi “Ebelik”, “Beslenme ve Diyetetik”, “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon”, ve “Hemşirelik” bölümü öğrencileri Beyaz Önlüklerini giydiler ve mesleklerinin simgesi olan bu önemli sembolü taşımanın heyecanını ve gururunu aileleri ile birlikte yaşadılar.