Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kesin kayıtlar her fakülte için aşağıda belirtilen tarihlerde, 09:00-17:30 saatleri arasında Antalya Bilim Üniversitesi Merkez Kampüsü Döşemealtı / Antalya adresinde yapılacaktır.

Kayıt Tarihleri:

TARİH FAKÜLTE - YÜKSEKOKUL - MESLEK YÜKSEKOKULU

31.08.2020 Pazartesi

HUKUK FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ

1.09.2020 Salı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MESLEK YÜKSEKOKULU

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

2.09.2020 Çarşamba

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

3.09.2020 Perşembe

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

4.09.2020 Cuma

İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİVİL HAVACILIK

Kayıt tarihleri arasında her gün  10:00, 11:00, 13:30, 14:30 ve 15:30’da “İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVLARI”  yapılacaktır!!! Sınav detayları için tıklayınız.

Not: Düzey Belirleme Sınavına sadece eğitim dili İngilizce olan 4 yıllık bölüm öğrencileri gireceklerdir. (Hukuk Fakültesi dahil)

Kayıt ile ilgili önemli hatırlatmalar ve kayıt için gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır. Herhangi bir aksaklık yaşamamanız için lütfen bu hususları dikkatlice okuyunuz .

Kayıt için Gerekli Belgeler:
1. Lise diplomasının aslı ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi*
2. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi (Aslı kayıt sırasında aday tarafından ibraz edilecektir.)
3. 2020-YKS Sonuç Belgesi ( Yerleştirme Puanları dahil. )
4. 3 adet 4,5x6 cm ebatında vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içerisinde, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalı, polaroid ve fotokopi resim olmamalıdır. Her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır)
5. Öğrenim ücretinin ödendiğine dair belge
( TAM BURSLULUK DURUMUNDA ARANMAZ ! )

Vakıfbank Okul Tahsilat Sistemi (OTS) ile ödeme yapılacak ise banka tarafından      talep edilen aşağıda listelenmiş belgeler (İşlem sırasında bankaya sunulması gerekmektedir)

·        T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanı,

·        Öğrencinin kimlik fotokopisi,

·        Çalışma şekline göre  aşağıdaki gelir belgeleri,

-   SGK’lı Çalışan için; Son aya ait işyeri tarafından imza kaşe yapılmış maaş bordrosu ve SGK hizmet dökümü,

-   Kamu Personeli için; https://ebordro.muhasebat.gov.tr/Bordro/gen/login.htm

adresinden alınan E-Bordro Dökümü

-   Emekli için; E-devletten emekli maaş dökümü veya bankadan alınan 3 aylık kaşe ve imzalı maaş hesabı dökümü

-   Serbest Meslek sahibi için; Güncel Vergi Levhası

6. 1998 yılı ve öncesi (1997,1996,...) doğumlu olan erkek öğrenciler için askerlik şubelerinden alınacak “Bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına” dair belge. Askerlik görevini ifa etmiş olanların terhis belgesi fotokopisini, askerliğe elverişli olmayanların bu durumlarını belirten askerlik şubelerinden alınacak belgelerini getirmeleri gerekmektedir.
7.İngilizce Dil Yeterliliği olan öğrenciler "
Yeterlilik Koşulları" ndaki  sınavlardan birinden belirtilen puanları almış olduğuna dair sınav sonuç belgesi. (Eğer sınav sonuç belgesi yoksa Üniversitemizin düzenleyeceği İngilizce Yeterlilik Sınavı’na girmeniz gerekmektedir.)

*Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj bölümüne kayıt yaptıracak öğrenciler ek olarak aşağıdaki belgeleri getirecektir;

8. SHGM’nin yetkilendirdiği hastaneler tarafından tanzim edilmiş 1.sınıf pilotaja elverişlidir sağlık raporu veya mevcutsa Sağlık Sertifikası fotokopisi

9.   1 Adet Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı (Son bir ay içinde düzenlenmiş)

10. 3 Adet İkametgâh Belgesi (e-devlet/muhtarlıktan)

11. 2 Adet Nüfus Cüzdan Sureti (e-devlet/muhtarlıktan)

12. 3 Adet Nüfus Cüzdan fotokopisi

13. 6 adet Vesikalık Fotoğraf  (arkalarına isim yazılacak)

14.  6 adet Biometrik Fotoğraf  (arkalarına isim yazılacak)

15. Kan Grubu Belgesi( Ehliyet Olabilir )

16. Pilot Lisansları, Sertifikaları ve Logbookları (eğer varsa)

*Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 28 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.