GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ UYGULAMA DERSLERİNE KAYIT KOŞULLARI (DEPARTMENT of GASTRONOMY and CULINARY ARTS REGISTRATION CONDITIONS FOR PRACTICAL COURSES)

 

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğrenim gören öğrencilerden “Hijyen, Sanitasyon ve İş Sağlığı” dersini başarıyla tamamlayanların, mutfak uygulama derslerine kayıtlanabilmeleri için Akciğer Filmi (PA AC Grafi; Verem Savaş Dispanserleri, Göğüs Hastalıkları Uzmanı veya Radyoloji Uzmanı tarafından değerlendirilmiş olacak) ve Hepatit A Testi (Eliza Testi) yaptırmaları zorunludur. (Among the students studying in the Gastronomy and Culinary Arts Department, those who successfully complete the "TRM 1005 Hygiene, Sanitation and Occupational Health" course are obligated to provide Lung Film (PA AC Graph; evaluated by Tuberculosis Dispensaries, Chest Diseases Specialist or Radiology Specialist) and Hepatitis. A Test (Eliza Test), in order to enroll in the practical courses.)

  • Uygulama derslerine %80 devam zorunluluğu bulunduğu için öğrencilerin alınan testleri, ders kayıt haftasından en geç 15 (on beş) gün önce yaptırarak sonuçları Fakülte sekreterliğine ulaştırmaları gerekmektedir. Test sonuçları üniversite doktoru tarafından değerlendirilecek olup test sonucu “pozitif” çıkan öğrenciler, tedavi süreleri tamamlanıncaya kadar uygulama derslerine kayıt yaptıramayacaklardır. (Since there is an 80% attendance requirement for the practical courses, the students are required to have the tests taken at the latest 15 (fifteen) days before the course registration week and deliver the results to the faculty secretary. The test results will be evaluated by the university doctor and the students whose test results are "positive" will not be able to enroll in the practical courses until the treatment period is completed.)

  • Belirtilen test sonuçları “negatif” çıkan ve derse kayıtlanan öğrencilerden, kusma, ishal, sarılık, yüksek ateş, boğaz ağrısı ve göz akıntısı belirtileri bulunan öğrenciler ile bulaş riski hastalık (salmonella, eschericha coli, vb.) teşhisi konulan öğrencilerin mutfak uygulama derslerine girmelerine izin verilmez. Öğrenciler, söz konusu sağlık sorunlarının ortadan kalktığına dair herhangi bir sağlık kurumundan alınacak bir sağlık raporu sonrası mutfak uygulama derslerine girebilirler. (Among the students whose test results were "negative" and who are enrolled in the course, the ones with symptoms of vomiting, diarrhea, jaundice, high fever, sore throat and eye discharge, and students diagnosed with a contagious disease (salmonella, Escherichia coli, etc.) are not allowed to attend the culinary practice classes. Students can attend culinary practice classes after a health report from any health institution that the proves said health problems have disappeared.)

  • Uygulamalı mutfak derslerine girmeden önce öğrencilerin düzenli olarak kullandıkları bir ilaç, herhangi bir ürüne alerjik reaksiyon gösteren bir durumu ve rahatsızlık durumu (panik atak vb.) var ise sağlık raporları ile dersler başlamadan önce fakülte sekreterliğine bildirmeleri zorunludur. (Before participating in culinary classes, students are required to inform the faculty secretary, if they have a medication they regularly use, an allergic reaction to any product, or a state of discomfort (panic attack, etc.), with their health reports before the classes start.)