Özel Hukuk (Tezli-Türkçe)

Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olan Adaylar İçin Bilimsel Hazırlık uygulanacaktır

Alan dışı müracaat eden adaylara Anabilim Dalı Başkanlıklarının kararı ve uygunluğuna göre 1 yıla kadar "Bilimsel Hazırlık" dersleri verilecektir. Bilimsel Hazırlık sürecindeki derslerin ücretleri Yüksek Lisans Programı ücretine dâhil değildir.

ALES (EA): en az 55 puan

Kabul Sıralaması: ALES (%50) + GNO(20)+ MÜLAKAT(30)

 

Tezli Yüksek Lisans Kontenjan Dağılımı

 

Kontenjanın Adı

Kontenjan Sayısı

Kontenjan Şartı

1

Genel kontenjan

12

Kabul koşullarını sağlayan Türk ve yabancı uyruklu adaylar başvurabilir.

2

Yabancı öğrenci kontenjanı

3

Kabul koşullarını sağlayan yabancı uyruklu veya lisans eğitiminin tamamını yurtdışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir.

3

Yatay geçiş kontenjanı

3

Üniversite içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun eşdeğer tezli yüksek lisans programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

 

Genel Kontenjana Öğrenci Kabulünde Aranması Gereken Koşullar

(Tezli Yüksek Lisans)

No

Kabul Koşulu

Açıklamalar

1

Lisans

Diploması

  1. Hukuk programından lisans diplomasına sahip olunması gerekir.
  2. KKTC’de yer alan yüksek öğretim kurumlarında lisans eğitimini tamamlamış olan adaylar dâhil lisans eğitimini yurtdışında tamamlamış olan tüm adaylar YÖK denklik esaslarına uygun denklik belgesi sunmaları şartıyla bu kontenjan çerçevesinde başvurabilir.
  3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'nde geçerlidir.

2

ALES

  1. Eşit ağırlık puan türünde en az 55 puana sahip olunması gerekir.
  2. Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen uluslararası geçerliği olan Graduate Record Examination (GRE) ve Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavlarından alınan belgeler ALES belgesi yerine geçerli sayılabilir.

3

Dil Yeterliliği

  1. Lisans eğitimini Türkiye dışında tamamlamış yabancı uyruklu adayların, TÖMER’in Türkçe yeterlik sınavını C1 düzeyinde başarmaları veya Yunus Emre Enstitüsünden alınacak Türkçe Yeterlik Belgesine sahip olmaları gerekir.

 

 

Antalya Bilim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanlığı Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı’na genel kontenjana öğrenci kabulü için yapılacak değerlendirme sonucunda programa giriş notunun belirlenmesinde; ALES puanının %50’sinin, lisans mezuniyet not ortalamasının %30’unun ve mülâkat notunun %20’sinin değerlendirmeye alınması hususunun Enstitü Yönetim Kurulu’na önerilmesine,

 

Yabancı Öğrenci Kontenjanlarından Öğrenci Kabulünde Aranması Gereken Koşullar

(Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans)

No

Kabul Koşulu

Açıklamalar

1

Lisans Diploması

  1. Hukuk programından lisans diplomasına sahip olunması gerekir.
  1. KKTC’de yer alan yüksek öğretim kurumlarında lisans eğitimini tamamlamış olan adaylar dâhil lisans eğitimini yurtdışında tamamlamış olan tüm adaylar YÖK denklik esaslarına uygun denklik belgesi sunmaları şartıyla bu kontenjan çerçevesinde başvurabilir.
  2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'nde geçerlidir.

2

Dil Yeterliliği

  1. Lisans eğitimini Türkiye dışında tamamlamış yabancı uyruklu adayların, TÖMER’in Türkçe yeterlik sınavını C1 düzeyinde başarmaları veya Yunus Emre Enstitüsünden alınacak Türkçe Yeterlik Belgesine sahip olmaları gerekir.

 

Mülâkat sınavına katılmayan adayların, katılmadıkları sınava ilişkin değerlendirme notunun, ilgili programa ilişkin başvurularını süresinde tamamlamış olmaları şartıyla, “0” (sıfır) olarak değerlendirilmesine,

Yabancı uyruklu öğrencilerin Özel Hukuk Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına yaptıkları başvuruların, Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğü tarafından kaydedilmeden önce değerlendirilmek üzere Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na gönderilmesine