SU

Antalya Bilim Üniversitesi’nde su kullanımını azaltmak için sensörlü musluklar, sensörlü pisovarlar kullanılmaktadır. Kullanılan şifonlarda ise 2 kısım bulunmaktadır. Az su kullanımı için sağ tarafdaki düğmeye basılmakta ve su debisi azaltılmaktadır.

 

 

 

SENSÖRLÜ PİSUVAR

 

Üniversitemizin bahçesindeki bitkiler su tasarrufu sağlayabilmek ve suyu etkili kullanabilmek için damlama sulama ve sprinklerle sulanmaktadır. Fazla su isteyen bitki tercih edilmemeye özen gösterilmektedir.


 

Üniversitemizde öğrenci, akademik personel ve idari personelin kullanmış olduğu su ana arıtıcıdan arıtıldıktan sonar kullanıma sunulmaktadır. Yemekhane de kullanılan su ise ana arıtıcıdan ayrı olarak tekrar arıtılmaktadır.
 

Bulaşık ve çamaşır makinalerinde enerji ve su verimli cihazlar tercih edilmektedir.

Herkesin daha sağlıklı suya erişimi için mutfaklarda ve çay ocaklarında su arıtma cihazları bulunuyor. Üniversitemizde musluklarda akan sular ana arıtıcıdan arıtılarak bizlere ulaşıyor. Mutfak da ise 2.kez arıtılarak kullanılmaktadır. Genel kullanım suyumuz 4-7 alman sertliği arasındadır. Mutfak ve çay ocaklarında ise 0 alman sertliğindedir.

                
 

Üniversitemizde her ay su analizleri alınmaktadır. Bu analizler Türk gıda Koteksi mikrobiyolojik kriterler yönetmeliği ve İnsani Tüketim amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe uygun olup, Türk akreditasyon kurumu onaylıdır. Bu analizlerde legionella , mikrobiyolojik ve fiziksel su kriterlerine bakmaktadır. Bu zamana kadar su ile herhangi bir olumsuz vaka ile karşılaşılmamıştır.

  1. Fiziksel Analiz

  1. Mikrobiyal Analiz

         

  1. Legionella Analizi