Antalya Bilim Üniversitesi endüstri mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Bölümü ilk seçtiğimde kafamda fazlasıyla soru vardı, tüm soru işaretlerimi aldığım derslerim ve stajlarım sayesinde cevapladım. İnsan ilişkileri ve mühendisliğin birleşimi olan, matematik biliminin temel alındığı bir bölüm. İngilizce eğitim sayesinde daha çok kaynağa ulaşabiliyoruz. Yoğun derslerin yanı sıra okulun tiyatro faaliyetlerinde de yer almaktayım. Bölümümüz hocaları tarafından verilen proje bazlı derslerinde nörobilim gibi farklı konularda araştırmalar yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Bölümümüz hocalarına her türlü yolla kolaylık ve içtenlikle ulaşabiliyoruz.

Günümüz koşullarında 2.yabancı dil de zorunlu hâle gelmektedirler. Okulumuzun vermiş olduğu farklı yabancı dil sayesinde İspanyolca dilini geliştirmeyi ve stajımı yaptığım firmada lojistik bölümünde çalışmayı hedeflemekteyim.

 

 

 

Şule GÜVEN

Merhaba,

İsmin Nurhayat Bahşi, Antalya bilim üniversitesinde Endüstri mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Endüstri mühendisliğini 11.sınıfta rehberlik öğretmenim sayesinde tanımaya başladım. Yeteneklerim ve ilgim doğrultusunda beni yönlendirmişti. Üniversiteye başlamam ve bölüm derslerimi almamla seçimimden daha da emin oldum. Aynı zamanda bölüm hocalarımın destekleyici ve öğretici olmaları da benim için çok büyük önem taşıdı ve motivasyonumu artırdı. Bu yüzden okulda olmak ve vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor. Bölüm dersleri ne kadar zorlayıcı gözükebilse de benim için her zaman keyif verici çünkü bölümüme olan yakınlığımı ve ilgimi artırıyor. Bu ilgimde kesinlikle hocalarımın da etkileri çok büyük çünkü her zaman destekleyici ve yol göstericiler. Üniversitemizin İngilizce eğitim vermesi de benim için büyük bir avantaj. Sürekli İngilizcemi geliştirmekle birlikte sayısız kaynaktan bilgi almama ve bilgiye ulaşmamda bana çok büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda üniversitemiz kendimizi geliştirmemiz için sayısız imkanlar sunuyor. Özellikle seminerler ve gelen konuşmacılar bizim için öğretici oluyor. Bu yüzden bulunduğum yerden ve bölümden çok memnunum.

3.sınıfa geçen Endüstri mühendisliği öğrencisi olarak şu anki planım. Çeşitli bilgisayar programlarında ve gelecek dönem alacağım seçmeli dersler ile 2. yabancı dilimi geliştirmek. Eminim ki bu yaz yapacağım staj, gelecekte alacağım dersler ve eğitimler ile daha da kendimi geliştireceğim. Devamında yüksek lisans yapmak da gelecek planlarımın arasında.

 

 

 

 

Nurhayat BAHŞİ

Merhabalar, ben Cansu. Endüstri mühendisliği öğrencisiyim ve Bilgisayar mühendisliğinden çift anadal yapmaktayım. İki bölümden de üçüncü sınıfı tamamlamış bulunmaktayım.  

Antalya Bilim Üniversitesi teorik bilginin de ötesinde benim için kendimi geliştirebileceğim fırsatlar sağladı. Üniversitemizin Bilgi Teknolojileri Müdürlüğünde ve sonrasında da öğretim asistanı olarak yarı zamanlı çalışma şanslarını yakaladım. Okulumuzun sağlamış olduğu yarı zamanlı çalışma fırsatı okul okurken aynı zamanda tecrübe edinmemi sağladı.  

Sonrasında Erasmus+ Staj programı sayesinde İtalya’da Bologna Üniversitesinde iki aylık stajımı gerçekleştirdim. Staj programının bir parçası olarak, üniversite hastanesi Policlinico Sant'Orsola-Malpighi'de Nükleer Tıp bölümündeki Siklotron cihazının arıza verileri analizi üzerinde çalıştım. Erasmus+ beni her anlamda geliştiren iyi ki yapmışım dediğim bir tecrübe oldu. Üniversitemiz ilgilenen öğrencilere gerek Erasmus öğrenci değişimi gerekse Erasmus staj olanakları sağlamaktadır.  

Öğrenim dilinin İngilizce olması özellikle yurtdışı bağlantılı projelerde çalışabilmek ve yabancı kaynaklardan yararlanabilmek açısından çok faydalı. Okulumuzun sağlamış olduğu İngilizce eğitim sayesinde İtalya’da kaldığım süre boyunca akademik veya günlük konuşma konusunda hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım.  

Bir diğer stajımı Antalya Teknokent’de bir yazılım firmasında veri bilimi ve makine öğrenmesi üzerine gerçekleştirdim. Antalya Teknokent bünyesinde bulunan firmalar hızla gelişmekte olan yazılım sektöründe staj yapıp kendinizi geliştirebileceğiniz bir ortam sağlamaktadır.  

Şuan hali hazırda yapay zeka, veri bilimi ve makine öğrenmesi gibi konularda çalışmalarıma devam etmekteyim. Özellikle günümüzde popülaritesini arttırmış olan bu konularda sağlam bir istatistik ve matematik bilgisine sahip olmak önemlidir ve Endüstri mühendisliği müfredatında yoğun olarak bu dersleri bulabilirsiniz. 

Endüstri mühendisliği bölüm hocalarımız çift anadal sürecim boyunca her zaman destek oldular. Her hangi bir konu hakkında bölüm hocalarımıza danışmak istesek onlara kolaylıkla ulaşabiliyoruz.   

İlerleyen zamalarda yeteneklerimi geliştirmeyi ve yüksek lisans yapmayı hedeflemekteyim. "

 

 

 

 

Cansu YALÇIN

Antalya Bilim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği bölümü ile çift anadal yapmaktayım. Bu bölümü seçmemdeki en önemli etkenlerden biri Endüstri Mühendisliğinin diğer mühendisliklere göre daha sosyal ve hayatla iç içe olmasıdır. Ayrıca Endüstri Mühendisliğini tercih ederken iş imkanının fazla olması da karar vermemde büyük bir etken olmuştur. Bölüme başladığınızda daha iyi anlayacağınıza inanıyorum ki günlük hayatımızda verdiğimiz kararlardan tutunda seçtiğimiz yol , aldığımız bir ürün , tercih ettiğimiz bir restoran yani hayatımızın her noktasında endüstri mühendisliğinde öğrenmiş olduğumuz metotları kullanıyoruz. Buda derslerde öğrenmiş olduğumuz teorik bilgilerin daha iyi anlaşılmasını sağladığını düşünüyorum. Bu anlamda seçmiş olduğum ana bölümümden ve bölümümdeki tüm hocalarımızdan gerek teorik anlamda gerekse pratikte birçok değerli bilgiye ulaşabiliyoruz. Bölüm derslerimiz ağırlıklı olarak matematik ve modelleme üzerine yoğunlaşmaktadır. Dersleri takip edip gerekli özeni gösterdikten sonra derslerin çokta zor olmayacağını söyleyebilirim. Her ders için yapmış olduğumuz ödevler , projeler, sunumlar sayesinde konuların daha iyi anlaşıldığını ve bu sayede derslerde elde edilen başarının arttığını düşünüyorum. Hocalarımız derslerle ilgili her türlü desteği gerek ders içerisinde gerekse dışarıda en iyi şekilde vermektedir. Bölümümüzde üretim ve yönetim olmak üzere iki zorunlu stajımız bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz stajlar sayesinde derslerde öğrenmiş olduğumuz teorik bilgileri pratikte kullanma ve tecrübe etme şansımız olmaktadır. Okulumuzun eğitim dilinin İngilizce olmasından kaynaklı tüm derslerimizi bu dilde öğrenmekteyiz. Buda ileride özellikle yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen kişiler için önemli bir fırsattır. Hazırlıktan öğrendiğimiz temel İngilizce bilgisi ile rahatlıkla derslerimizde konuları öğrenip kendimizi derslerde ifade edebiliyoruz. Üniversitemizin sağlamış olduğu yarı zamanlı çalışma olanağı sayesinde hem okurken iş tecrübesi edinip hem de maddi anlamda kazanç sağlamış oluyoruz. Benimde 2. Sınıfta Bilgi İşlem Departmanında 1 yıllık bir çalışma imkanım olmuştu. Bu süreçte oradaki çalışanlardan çok değerli bilgiler öğrenip tecrübe kazanmış oldum. Bunların benim için çok değerli olduğunu ve ileri ki iş hayatımda çok faydalı olacağına inanıyorum.  Ayrıca okulumuzda olan çift anadal programı sayesinde gerekli koşullar sağlandığında çift diploma ile mezun olma imkanımız bulunmaktadır. Bende bu programa 2. Sınıftayken Bilgisayar Mühendisliği bölümünde başladım. Şuanda iki bölüm içinde 4. Sınıfa geçtim. Bazı dönemlerde çok yorucu olduğu doğrudur fakat sonuçta elde edeceğiniz başarının buna değeceğine inanıyorum. Antalya Bilim Üniversitesinin öğrencisi olduğum için mutluyum.

 

 

 

Dilara BUDAK

Merhaba ben Elifnaz Gerçek. 2018 yılında Antalya Bilim Üniversitesine Endüstri Mühendisliği bölümüne 1.likle girdim.  2. Sınıfta Ekonomi yan dalımı ve Bilgisayar Mühendisliği çift ana dalımı eğitim hayatıma dahil etme şansı kazandım.2. Sınıfın yaz tatilinde yapmamız gereken zorunlu yaz stajı dolayısıyla bu yazın başında AGT’ye başvurdum. AGT gibi büyük firmalar staj başvurularını bir sınav aracılığıyla değerlendiriyorlar. Başvuru yaptıktan kısa süre sonra bana genel kültür ve ingilizce içerikli bir test gönderdiler. Bu testi kolaylıkla geçtim bu yaz Üretim stajıma başlamış oldum.2020 Güz döneminde 3. sınıfa başlayacağım. Bölümüm hakkında okula başlamadan önce pek bir fikrim yoktu; dürüst olmak gerekirse mühendis olmak lise çağlarında aklımın ucundan bile geçmiyordu. Çok da sağlıklı verilmediğini kabul ettiğim bu karambole tercihte, hayal kırıklığına uğramamamın tek sebebinin öğretmenlerim olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim

 

Bilim Üniversitesinde şimdiye kadar dersini aldığım her öğretmenimin gerçekten onlardan bir şeyler öğrenmek isteyen öğrencilere ellerinden geldiğince destek olduğunu ve istediğimiz her an onlara ulaşabilme, sorularımızı sorabilme veyahut bir problemlerimizi paylaşabilme özgürlüğü tanıdıklarını gördüm.

 

Alanında çok çok iyi profesörlerden aldığım dersler ve her zaman yanımda olan danışman hocam bu okuldaki en büyük motivasyon kaynağım oldu. Proje odaklı derslerim kendimi zorlamama ve düşünce yapımı geliştirmeme yardımcı oldu.Bölüm hocalarım bölümümü sevmemi , diğer hocalarım da farklı alanlara olan ilgimin de artmasını sağladı. Endüstri Mühendisliği her sektörde icra edilebilecek temel bir meslek dalı olduğu için diğer alanlar konusunda hiç tereddüt etmedim.

 

İlerleyen eğitim hayatımda okulumun yurt dışı bağlantılarının benim için güzel fırsatlar yaratabileceğini düşünüyorum. Burada aldığım İngilizce eğitim ve geliştirme fırsatı bulduğum farklı yabancı diller sayesinde de yurt dışına gittiğimde çok zorluk çekmeyeceğime eminim. Burayı tercih ettiğim için hiç pişman değilim ve okulun bir parçası olmayı seviyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elifnaz GERÇEK