Endüstri mühendisliÄŸi; insan, donanım, makine ve biliÅŸimden doÄŸan sistemlerin tasarımı, kurulması ve geliÅŸtirilmesi ile ilgilenir. Temel amacı, “kıt kaynakların en iyi ÅŸekilde kullanılmasını saÄŸlamak” olarak özetlenebilir. Bir endüstri mühendisi kurum içinde var olan problemleri matematiksel olarak modeller, bu modeller üzerinden çözümler geliÅŸtirir, elde edilen çözümlerin analizini yapar, bilgiye dayalı, güvenilir raporlar oluÅŸturur, karar verici konumundaki yönetimin daha isabetli kararlar verebilmesini saÄŸlar. Böylece eÄŸitimi süresince kazandığı tüm bu yetiler sayesinde bünyesine dahil olacağı her türlü ÅŸirket için olumlu katkı saÄŸlayacak ve ÅŸirket içinde vazgeçilmez bir konuma ulaÅŸacaktır. Endüstri mühendisleri üretimden, bilgi teknolojilerine, eÄŸitimden danışmanlığa, telekomünikasyondan enerjiye, saÄŸlıktan turizme, lojistikten, bankacılık ve finansa kadar çok deÄŸiÅŸik sektörlerde; problem tanımlama, çözüm seçenekleri türetme, karar verme ve çözümden oluÅŸan mühendislik problemleri doÄŸrultusunda tasarımlar yapar.
Fakültemizde lisans eÄŸitimi dört yıl (sekiz yarıyıl) olup, eÄŸitim dili %100 oranında İngilizcedir. Ayrıca denklik ve yatay geçiÅŸ yoluyla da bölümümüze öÄŸrenci kabul edilmektedir. Erasmus ile yurtdışı öÄŸrenci deÄŸiÅŸim programları bölümümüzde uygulanmakta olup, yurt dışındaki üniversitelerden öÄŸrenciler kabul edilmektedir.
Bölümümüz bünyesinde Endüstri MühendisliÄŸi temel alanına iliÅŸkin Yöneylem AraÅŸtırması, Optimizasyon, Ergonomi, Benzetim, Sistem MühendisliÄŸi gibi dersler ile birlikte özellikli alanlarda uzmanlaÅŸma yolunu açan Çizelgeleme, Tedarik Zinciri, Veri MadenciliÄŸi gibi seçmeli derslerimiz de bulunmaktadır. Bölümümüzde 7 öÄŸretim üyesi, 1 görevlendirme (40-b) ile ders veren öÄŸretim görevlisi, 7 araÅŸtırma görevlisi olmak üzere 15 akademik personel bulunmaktadır.
Bu programın amacı; sistem yaklaşımı çerçevesinde bilimsel yöntemleri kullanarak karşılaÅŸtığı endüstri mühendisliÄŸi problemlerini çözebilecek; üretim, hizmet ve sosyoekonomik sistemleri analiz edebilecek, tasarlayabilecek ve iyileÅŸtirebilecek; iÅŸ hayatı ile ilgili kariyer planlarını oluÅŸturabilecek; yaÅŸam boyu öÄŸrenme bilinci ile kendini sürekli yenileyebilecek; evrensel bilginin üretimi konusunda akademik çalışmalar yapabilecek endüstri mühendisleri yetiÅŸtirmektir.