MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ARC 461 RESTORASYON VE KORUMA PROJESİ VE ARC 4653 ANADOLU’DA YEREL MİMARLIK DERSLERİ KAPSAMINDAKİ AKSEKİ GEZİSİ

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ARC 461 Restorasyon ve Koruma Projesi ve ARC 4653 Anadolu’da Yerel Mimarlık dersleri kapsamında Prof. Dr. Ayşe Sağsöz, Dr. Öğr. Üyesi A. Esin Kuleli, Arş. Gör. Esin Bölükbaş Dayı ve Selin Akdeğirmen Ercan ile birlikte Akseki Belenalan Köyü’nü ziyaret etti. Gezi süresince öğrencilerimiz, Akseki Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nden Mimar Eyyüp Doğan ve Belenalan Köyü muhtarı tarafından bilgilendirildi. Öğrencilerimiz, 2017-2018 Bahar Dönemi’nde başladıkları köydeki korunması gerekli yapılara ait rölöve çalışmalarının ikinci aşamasında mevcut rölövelerinin güncellenmesini yaparak, yapılara ait restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırlayacaklar.