Gıda üretimi ve tüketimi alanlarında, ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi), ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi) ve ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) dokümantasyon sistemi için alt yapı oluşturulması,
İkram servisi hizmetlerinin yürütülmesi, denetimi ve raporlanması,
Gıda üretimi ve tüketimi alanlarındaki hizmetlerin yürütülmesi ve denetlenerek raporlanması,
Mevzuatlar çerçevesinde, personel eğitim dokümantasyonu hazırlanması ve eğitimlerin hayata geçirilmesi,
İkram servisi hizmetiyle, üniversitemizdeki tüm organizasyonlara ait ikram taleplerinin zamanında gerçekleştirilmesi,
Su ve gıda analizlerinin, akredite olan laboratuar firmalarına yaptırılması ve analiz sonuçlarının takibi,
Kampüs içinde su sebillerinin rutin analizlerinin yaptırılması,
Misafir odalarına, ikram servisinin zamanında sağlanması,
Yemekhane ve kafeterya menülerinin belirli standartlar çerçevesinde takip edilmesi,
Gıda ve içecek otomatlarının lokasyonlarının belirlenmesi, ürün ve satış takibinin yapılması,
Kantin ve kafeteryanın kontrolünün yapılması,
Yurtlarda verilen yemek hizmetlerinin denetimi ve raporlanması.