MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ARC 302 MİMARİ TASARIM IV DERSİ’NDE ALAN GEZİSİ

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, dersin öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Hülya Aybek, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Esengil, Öğretim Görevlileri Onur Eroğuz, Yalçın Korkmaz, Ekrem Bahadır Çalışkan ve Araştırma Görevlileri Esin Bölükbaş Dayı, Alper Gülle, Selin Akdeğirmen Ercan ARC 302 Mimari Tasarım IV dersi kapsamında proje alanı olarak belirlenen Antalya Müzesi’ne Doç. Dr. Mustafa Koçak eşliğinde teknik gezi gerçekleştirdiler.

Öğrencilerden, 1964 yılında Antalya Bölge Arkeoloji Müzesi adıyla açılan yarışma sonucunda Doğan Tekeli, Sami Sisa ve Metin Hepgüler tarafından tasarlanan ve yapımı 1971’de tamamlanan mevcut müze yapısına ek yapı önerileri geliştirmeleri ve müzelerin günümüzdeki işlevini sorgulamaları beklenmektedir.

Alan gezisi sırasında öğrenciler, Müze Müdürü Mustafa Demirel, Müze Müdür Yardımcısı Ahmet Çelik’den müze ve ihtiyaçları hakkında bilgiler almış ve sonrasında proje alanında analiz çalışmalarına devam etmiştir.