Programın amacı; göz kusurları ve hastalıkları yaşayan hastaların tedavi süreçlerine destek olabilecek yeterli bilgi birikimi ve becerilere sahip, bu alanda yetişmiş, çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış teknikerlerin yetiştirilmesidir.

Program Öğrenme Çıktıları:

Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

1. Optisyenlik mesleği ile ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgi donanımına sahiptir. Optisyenlik terminolojisi, sağlık mevzuatı, sağlık hukuku konularında bilgi ve donanımına sahiptir.

2. Optisyenlik mesleğini etik kurallar çerçevesinde, görev ve sorumluluklarını yerine getirerek icra eder.

3. Program mezunları, özel sektörde optisyenlik müesseselerinde mesul müdürlük yapabilirler ya da bir Optisyenlik müessesesi açma hakkına sahip olur.

4.Temel epidemiyolojik kavramları öğrenme ve mesleki uygulamalarda bu kavramları uygun biçimde kullanabilme, mesleki yetki ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibidir.

5. Gözlük, kontak lens ve az görme cihazları (teleskopik ürünler vb.) gibi temel görme cihazlar hakkında bilgilere sahiptir.

6. Temel görme cihazlarının reçeteye göre seçimi, satışı ve hazırlanmasıyla kullanıcıya adaptasyonunu sağlayabilir.

7. Numaralı gözlük camlarını ve kontak lenslerin diyoptrisini ölçebilme ve bunların montajı için gerekli ayarları yapabilir.

8. Göz, Göz Anatomisi, Göz Fizyolojisi, Göz Hastalıkları, Görme Sağlığı ve Genel Halk Sağlığı alanlarında temel bilgilere sahip olur.

9. Temel optik aletler hakkında yeterli bilgiye sahip olur.

10. Genel ve mesleki yazılım programlarını, hastane otomasyon sistemlerini kullanabilir.

11.Özel gözlüklerin yapımı kullanımı hakkında bilgilendirme yapabilir.

12. Müşteri ile ilgili sorunları çözebilme mesleki bilgilendirme yapabilir.