Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Hakkımızda
Bilgi Belge
"Antalya’da 2012 yılından bu yana akademik faaliyetlerine devam eden Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği ve ülkemizin alanında önde gelen isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı ‘Milletlerarası Özel Hukukta Güncel Sorunlar’ konulu Sempozyum, Rixos Downtown Hotel Antalya’da 18-19-20 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sempozyuma ilgi bir hayli yüksek olup, Antalya Barosu mensupları başta olmak üzere çevre şehirlerde yaşayan avukat ve uygulamacılar ile akademisyenler katılım gösterdi.
Sempozyumun düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Vahit Doğan’ın davetiyle Türkiye’nin dört bir yanından Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Anabilim Dalı’nda çalışmalarını sürdüren akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları daire başkanları ile uzmanlar Antalya’ya geldi. Yedi oturumdan oluşan ve üç gün süren sempozyumda Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku’na dair güncel konular irdelendi. Sempozyumun ilk gününde ağırlıklı olarak Vatandaşlık Hukuku, ikinci gününde göç ve üçüncü gününde ise milletlerarası tahkim ve kanunlar ihtilafı konuları değerlendirildi. Katılımcıların da katkılarıyla yapılan soru-cevap bölümlerinde konular ve sunulan tebliğler hem teori hem de uygulama yönüyle detaylandırıldı.
Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumda Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Antalya ili hem bulunduğu coğrafi konum hem iklim koşulları hem gezilecek yerleri itibarıyle Türkiye’nin en önemli turistik mekânlarından biridir. İl sınırları içerisinde iki havalimanı ve birden fazla limanı barındırması, hem iş hem tatil mantığı çerçevesinde, Antalya’yı özellikle tahkim yargılamasının yürütülebileceği ideal bir yer hâline getirmektedir. Vatandaşlık, yabancılar, kanunlar ihtilafı, milletlerarası usul hukuku ve milletlerarası tahkim gibi alanları inceleme konusu edinen milletlerarası özel hukukun güncel meselelerinin böyle önemli bir ilde tartışılması son derece gurur vericidir.” diyerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dülger ise açılış konuşmasında “Antalya’da adrese dayalı nüfus sistemine göre 2017 yılı sonu itibariyle 57.423 yabancı uyruklu kişi ikamet etmektedir. Bu nedenle hukuk alanında ve uluslararası nitelikte birçok sorunun çıkması kaçınılmaz olmaktadır. Bu sorunun çözümü noktasındaki tespitler ve getirilen öneriler açısından sempozyumun katkısı ve önemi açıktır. Organize ettiğimiz bu Sempozyumda Vatandaşlık Hukuku, Yabancılar Hukuku, Kanunlar İhtilafı ve Milletlerarası Usul Hukuku ana başlıkları altında tartışılacaktır.” diyerek tüm katılımcılara sempozyuma gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ett,