Rixos otelleri baÅŸta olmak üzere birçok konaklama iÅŸletmesinde iÅŸ bulma imkânına sahip olacaksınız. Bunun yanı sıra havayolu iÅŸletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek iÅŸletmeleri, ilgili bakanlığa baÄŸlı pozisyonlar, marina iÅŸletmeleri ve üniversitelerde akademisyenlik gibi birçok iÅŸ kolu mevcuttur. Bu çerçevede; Türkiye turizmi geliÅŸmekte ve her yıl binlerce yeni iÅŸ imkânı doÄŸmaktadır.
2- Turizm Fakültesine giriÅŸ için yabancı dil ÅŸart mı?
Üniversitemiz İngilizce eÄŸitim yapmaktadır. İngilizce bilmeyen öÄŸrencilerimiz 1 yıl hazırlık eÄŸitimini baÅŸarıyla tamamlamaları halinde 4 yıllık eÄŸitimlerine İngilizce olarak devam ederler.
3- İkinci bir yabancı dil öÄŸrenme imkânım var mı?
Fakültemizin önemle üzerinde durduÄŸu konuların başında yabancı dil gelmektedir. EÄŸitim programımızda ikinci yabancı dil dersi mevcut olup; Rusça, Almanca, İspanyolca, Çince, Türk İşaret Dili gibi dersler seçenekler arasında sunulmaktadır. ÖÄŸrencilerimizin mezun olurken anadillerinin yanında iyi derecede İngilizce ve ikinci bir yabancı dil eÄŸitimi alarak mezun olmaları hedeflerimiz arasındadır.
- Turizm Fakültesinden mezun olan bir kiÅŸi iÅŸ hayatında nasıl yükselir?
Profesyonel iÅŸ yaÅŸamı her iÅŸletme türünde olduÄŸu gibi turizm sektörü bünyesinde bulunan iÅŸ kollarında da meÅŸakkatli ve uzun bir yoldur. Fakat iÅŸ disiplinine sahip, iÅŸini seven ve saygı duyan, dürüst ve çalışkan herkes mutlaka bunun karşılığını alacaktır. İş imkânlarını ve fırsatlarını iyi deÄŸerlendirmek, kendini geliÅŸtirmek ve ihtiyaçlar doÄŸrultusunda gerekli çalışmaları yaparak azim ve sabır göstermek baÅŸarıyı getirecektir. Otellerde baÅŸlangıç pozisyonları, birim ÅŸefliÄŸi, müdür yardımcılığı, birim müdürlüÄŸü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdür pozisyonları mevcuttur. Her otelin uzmanlaÅŸabileceÄŸiniz çok çeÅŸitli birimleri vardır. Yiyecek İçecek, ön büro, kat hizmetleri, satış ve pazarlama, insan kaynakları, muhasebe gibi alanlarda uzmanlaÅŸabilirsiniz. Ama otelcilik bir bütün olduÄŸu için bütün alanlarda bilgi sahibi olunması baÅŸarı için anahtardır.
Üniversitemizi ve Fakültemizi diÄŸerlerinden ayıran en önemli özelliÄŸimiz, sizlerin sektörle entegre 4 yıllık eÄŸitime sahip olmanızdır. Bununla beraber, 4. sınıfın son yarıyılında “Gölge Yönetici” programı ile bir yöneticinin yanında haftanın üç günü çalışma imkânı elde ederek, liderlik yetkinliklerinizi geliÅŸtirebilirsiniz. Bu size mezun olmadan önce sektörde tecrübe kazanmanıza ve mezun olurken çok bilgili ve tecrübeli bir birey olarak mezun olmanıza yardımcı olacaktır. İki yaz döneminde yapılan mecburi mesleki eÄŸitimlerde giriÅŸ pozisyonlarında çalışmaya ve alanı tanımaya fırsat tanıyacaktır. BaÅŸlayacağınız pozisyon sizin yeteneklerinize, bilginize ve tecrübenize göre çeÅŸitlilik gösterebilir.
5- Gölge Yönetici uygulaması nedir?
Turizm fakültesi öÄŸrencilerinin aldıkları eÄŸitim ve staj dönemlerinde edindikleri beceri ve deneyimleri birleÅŸtirdiÄŸimiz “management shadowing” (gölge yönetici) programına katılmaya hak kazanan öÄŸrenciler 4. sınıfın bahar döneminde haftanın 3 günü kampüse gelerek eÄŸitimlerine devam ederken haftanın 3 günü turizm sektöründe bir yöneticinin gölgesi olarak çalışmakta, staj dönemlerinde edindiÄŸi operasyonel deneyimlerin üzerine yönetimsel deneyimler ekleyerek mezuniyet sonrası kariyer planlarını yapmaktadırlar.
Bu program sayesinde öÄŸrencilerimiz okulda öÄŸrendikleri teorik bilgiler ile staj dönemlerinde edindikleri tecrübeleri, yöneticinin bakış açısından deÄŸerlendirme ve karar verme süreçlerinde deneyim kazanmaktadırlar. ÖÄŸrencilerimizin taze fikirleri ile yöneticilerin deneyimlerinin harmanlandığı çalışma programında öÄŸrencilerimiz yöneticiler ile birlikte iÅŸ görüÅŸmelerine, toplantılara katılmakta, günlük iÅŸ akışına dahil olmaktadırlar.
Video eklenecektir Embbed link: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T5hEr-kppO4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
6- Erasmus + nedir?
Erasmus+ Programı ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmektedir. Erasmus+ öÄŸrencilere ve personele yurt dışında okumadan staja kadar çok geniÅŸ bir yelpazede fırsatlar sunar. Erasmus+ programı öÄŸrencilerin yurt dışında baÅŸka bir kurumda 3- 12 ay süresince öÄŸrenim yapmaları için onları hibelendirir ve alacakları kredilerin de okudukları üniversitede kabul edilmesini saÄŸlar. Ayrıca öÄŸrenciler 2-12 ay süresince yurt dışında staj yapma imkânına sahiptirler.