ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ,
BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
2022 - 2023 AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI
 
 
1.YIL  
1  Güz Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul  
BES 117 Fizyoloji I       3 0 3 6    
BES 119 Anatomi       2 1 3 6    
BES 127 Temel Kimya ve Laboratuvar Uygulaması I   2 3 4 6    
HIST 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I     2 0 2 2    
TURK 101 Türk Dili I       2 0 2 2    
INGL 101 İngilizce I       2 0 2 2    
BES 1XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3    
BES 1XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3    
        TOPLAM 17 4 20 30    
                     
2  Bahar Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul  
BES 118 Fizyoloji II       3 0 3 6    
BES 128 Temel Kimya ve Laboratuvar Uygulaması II   2 3 4 6    
BES 122 İş Sağlığı ve Güvenliği     2 0 2 3    
BES 112 İletişim Becerileri       2 0 2 3    
HIST 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II     2 0 2 2    
TURK 102 Türk Dili II       2 0 2 2    
INGL 102 İngilizce II       2 0 2 2    
BES 1XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3    
BES 1XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3    
        TOPLAM 19 3 21 30    
                     
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS    
TEMEL DERSLER 7 21 36    
GENEL DERSLER 6 12 12    
ALAN SEÇMELİ DERSLER 4 8 12    
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 0 0 0    
1.YIL TOPLAM 17 41 60    
                     
2.YIL    
3  Güz Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul    
BES 201 Beslenme Biyokimyası I       3 0 3 5      
BES 231 Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I   2 3 4 6      
BES 205 Beslenme İlkeleri ve Uygulaması I       3 3 5 6      
BES 209 Genel Mikrobiyoloji       2 0 2 4      
EHP 201 Sağlık Profesyonelleri İçin İngilizce I     3 0 3 3      
BES 2XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
USD 100 Alan Dışı Seçmeli Ders     2 0 2 3      
        TOPLAM 17 6 21 30      
                       
4  Bahar Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul    
BES 222 Beslenme Biyokimyası II       3 0 3 4      
BES 232 Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II   2 3 4 6      
BES 206 Beslenme İlkeleri ve Uygulaması II       3 3 5 6      
BES 224 Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği   2 3 4 5      
EHP 202 Sağlık Profesyonelleri için İngilizce II     3 0 3 3      
BES 2XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
SBF XXX Fakülte Ortak Seçmeli Ders       2 0 2 3      
        TOPLAM 17 9 23 30      
                       
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS      
TEMEL DERSLER 8 30 42      
GENEL DERSLER 2 6 6      
ALAN SEÇMELİ DERSLER 2 4 6      
FAKÜLTE ORTAK SEÇMELİ DERSLER 1 2 3      
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 1 2 3      
2.YIL TOPLAM 14 44 60      
                       
3.YIL    
5  Güz Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul    
BES 301 Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması   3 0 3 5      
BES 303 Toplu Beslenme Sistemleri I     3 0 3 5      
BES 305 Anne ve Çocuk Beslenmesi     3 2 4 6      
BES 307 Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları I   3 2 4 6      
KPL 101 Kariyer Planlama       1 0 1 2      
BES 3XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
BES 3XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
        TOPLAM 17 4 19 30      
                       
6  Bahar Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul    
BES 302 Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi 3 0 3 4      
BES 304 Toplu Beslenme Sistemleri II     3 0 3 5      
BES 306 Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi ve Uygulamaları 3 2 4 6      
BES 308 Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları II   3 2 4 6      
BES 3XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
BES 3XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
BES 3XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
        TOPLAM 18 4 20 30      
                       
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS      
TEMEL DERSLER 8 28 43      
GENEL DERSLER 1 1 2      
ALAN SEÇMELİ DERSLER 5 10 15      
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 0 0 0      
3.YIL TOPLAM 14 39 60      
                       
4.YIL    
7  Güz Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul    
BES 417 Beslenme ve Diyetetik Dış Kurum Uygulaması    1 8 5 5 BES 205, BES 206 kodlu derslerden başarılı olunması (4 Hafta Yaz Uygulaması)    
BES 401 Mezuniyet Projesi I       3 0 3 3      
BES 403 Seminer I       2 0 2 2      
BES 405 Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları I      1 12 7 7 BES 303, BES 304, BES 305, BES 306 kodlu derslerden başarılı olunması    
BES 407 Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II     1 12 7 7 BES 301, BES 302, BES 307, BES 308 kodlu derslerden başarılı olunması    
BES 4XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
BES 4XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
        TOPLAM 12 32 28 30      
                       
8  Bahar Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul    
BES 402 Mezuniyet Projesi II       3 0 3 5      
BES 404 Seminer II       2 0 2 5      
BES 406 Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları III     1 12 7 7 BES 303, BES 304, BES 305, BES 306 kodlu derslerden başarılı olunması    
BES 408 Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları IV     1 12 7 7 BES 301, BES 302, BES 307, BES 308 kodlu derslerden başarılı olunması    
BES 4XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
BES 4XX Alan İçi Seçmeli Ders       2 0 2 3      
        TOPLAM 11 24 23 30      
                       
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS      
TEMEL DERSLER 9 43 48      
GENEL DERSLER 0 0 0      
ALAN SEÇMELİ DERSLER 4 8 12      
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 0 0 0      
4.YIL TOPLAM 13 51 60      
                       
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERSLER   Teorik Uygulama Kredi AKTS      
BES 107 Temel Psikoloji       2 0 2 3      
BES 123 Beslenme ve Diyetetikte Temel Kavramlar    2 0 2 3      
BES 125 Türk Mutfak Kültürü        2 0 2 3      
BES 129 Beslenme ve Ekoloji       2 0 2 3      
BES 136 Tıbbi Biyoloji ve Genetik       2 0 2 3      
BES 134 Genel İktisat       2 0 2 3      
BES 108 Dünya Mutfakları        2 0 2 3      
BES 126 İlkyardım       2 0 2 3      
BES 211 Demografik Yapı ve Sağlık       2 0 2 3      
BES 213 Afetlerde Beslenme       2 0 2 3      
BES 212 Hastalıkların Patofizyolojisi       2 0 2 3      
BES 218 Mesleki Oryantasyon     2 0 2 3      
BES 309 Besin Kontrolü ve Mevzuatı       2 0 2 3      
BES 311 Sporcu Beslenmesi       2 0 2 3      
BES 313 Besin ve Besin Ögesi ile İlaç Etkileşimi     2 0 2 3      
BES 315 Beslenme Durumu Tarama Testleri     2 0 2 3      
BES 316 Enteral ve Parenteral Beslenme     2 0 2 3      
BES 312 Biyoistatistik       2 0 2 3      
BES 324 Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı     2 0 2 3      
BES 318 Fonksiyonel Besinler ve Sağlık     2 0 2 3      
BES 322 Beslenme Antropometrisi     2 0 2 3      
BES 326 Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme     2 0 2 3      
BES 409 Yeme Bozuklukları       2 0 2 3      
BES 411 Kanser ve Beslenme       2 0 2 3      
BES 413 Gıda Katkı Maddeleri       2 0 2 3      
BES 415 Besin İntoleransı ve Alerjiler     2 0 2 3      
BES 418 Bariatrik Cerrahi ve Beslenme     2 0 2 3      
BES 412 Güncel Diyet Yaklaşımları     2 0 2 3      
BES 414 İmmün sistem ve immünonutrisyon       2 0 2 3      
BES 416 Mikrobiyota ve Diyet Etkileşimi     2 0 2 3      
                       
FAKÜLTE ORTAK SEÇMELİ DERSLER Teorik Uygulama Kredi AKTS      
SBF 102 Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık     2 0 2 3      
SBF 110 Sosyal Sorumluluk Projeleri     2 0 2 3      
                       
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI DERS SAYISI KREDİ AKTS      
58 175 240