Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Çift Ana Dal Programı
Üniversitemizin Turizm İşletmeciliği bölümünde kayıtlı öğrenciler, aranan başarı koşullarını sağladığı takdirde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde çift ana dal (ÇAP) yapma hakkına sahiptir.
ÇAP yapacak Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin takip edeceği müfredat aşağıdaki gibidir.
DERS KODU |
DERS ADI |
DERS KREDİ BİLGİLERİ |
PROGRAM TİPİ / KATILAN BÖLÜM |
||||
GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI |
ÇİFT ANADAL PROGRAMI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ |
||||||
1. YIL GÜZ DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
Zorunlu / Ortak |
|
GMS 1001 |
GASTRONOMİNİN TEMELLERİ |
3 |
0 |
3 |
4 |
Z |
|
GMS 1003 |
GIDA BİLİMİ |
3 |
0 |
3 |
4 |
Z |
|
TRM 1005 |
HİJYEN, SANİTASYON ve İŞ GÜVENLİĞİ |
3 |
0 |
3 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
TRM 1007 |
TEMEL OFİS PROGRAMLARI |
1 |
2 |
2 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
TRM 1009 |
TEMEL MATEMATİK |
3 |
0 |
3 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
TURK 101 |
TÜRK DİLİ I |
2 |
0 |
2 |
2 |
Z |
ORTAK DERS |
HIST 101 |
ATATÜRK İLKE ve İNKİLAPLARI I |
2 |
0 |
2 |
2 |
Z |
ORTAK DERS |
ACE 10X |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE |
3 |
0 |
3 |
3 |
S |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
1. YIL BAHAR DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 1002 |
MUTFAK UYGULAMALARIN GİRİŞ |
2 2 |
2 |
3 |
6 |
Z |
|
GMS 1004 |
BESLENME İLKELER |
3 |
0 |
3 |
5 |
Z |
|
GMS 1006 |
TEMEL SANAT EĞİTİMİ |
2 |
1 |
3 |
6 |
Z |
|
TRM 1002 |
YÖNETİME GİRİŞ |
3 |
0 |
3 |
6 |
Z |
ORTAK DERS |
TURK 102 |
TÜRK DİLİ II |
2 |
0 |
2 |
2 |
Z |
ORTAK DERS |
HIST 102 |
ATATÜRK İLKE ve İNKİLAPLARI II |
2 |
0 |
2 |
2 |
Z |
ORTAK DERS |
ACE 10X |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE |
3 |
0 |
3 |
3 |
S |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
2. YIL GÜZ DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 2001 |
MUTFAK UYGULAMALARI I |
1 |
3 |
3 |
6 |
Z |
|
GMS 2003 |
YİYECEK TARİHİ |
3 |
0 |
3 |
3 |
Z |
|
GMS 2005 |
EKMEKÇİLİK |
1 |
3 |
3 |
4 |
Z |
|
GMS 2007 |
İÇECEKLER |
3 |
0 |
3 |
4 |
Z |
|
TRM 2001 |
YİYECEK ve İÇECEK YÖNETİMİ |
3 |
0 |
3 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
TRM 2005 |
PAZARLAMAYA GİRİŞ |
3 |
0 |
3 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
*** 201 |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL I |
3 |
0 |
3 |
3 |
S |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
2. YIL BAHAR DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 2000 |
STAJ I |
2 |
5 |
5 |
10 |
Z |
EŞ DEĞER: TRM 2010 |
GMS 2002 |
MUTFAK UYGULAMALARI II |
1 |
3 |
3 |
5 |
Z |
|
GMS 2006 |
PASTACILIK |
1 |
3 |
3 |
4 |
Z |
|
TRM 2004 |
MALİYET YÖNETİMİ |
2 |
1 |
3 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
*** 202 |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL II |
3 |
0 |
3 |
3 |
S |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
3. YIL GÜZ DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 3001 |
MUTFAK UYGULAMALARI III |
1 |
3 |
3 |
6 |
Z |
|
GMS 3003 |
GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ |
3 |
0 |
3 |
4 |
Z |
|
GMS 3005 |
YÖRESEL MUTFAKLAR |
1 |
3 |
3 |
5 |
Z |
|
GMS 3007 |
YİYECEK KÜLTÜRÜ |
3 |
0 |
2 |
4 |
Z |
|
TRM 3001 |
HİZMET PAZARLAMASI |
3 |
0 |
3 |
5 |
Z |
ORTAK DERS |
GMS 3XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
*** 301 |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL III |
3 |
0 |
3 |
3 |
S |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
3. YIL BAHAR DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 3000 |
STAJ II |
2 |
5 |
5 |
10 |
Z |
EŞ DEĞER: TRM 3010 |
GMS 3002 |
MUTFAK UYGULAMALARI IV |
1 |
3 |
3 |
5 |
Z |
|
GMS 3004 |
TÜRK MUTFAĞI |
1 |
3 |
3 |
4 |
Z |
|
GMS 3XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
Z |
|
GMS 3XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
KPL 101 |
KARİYER PLANLAMA |
1 |
0 |
1 |
2 |
Z |
ORTAK DERS |
*** 302 |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL IV |
3 |
0 |
3 |
3 |
S |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
4. YIL GÜZ DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 4001 |
MUTFAK UYGULAMALARI V |
1 |
3 |
3 |
6 |
Z |
|
GMS 4003 |
ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI |
1 |
3 |
3 |
6 |
Z |
|
GMS 4005 |
BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME |
1 |
2 |
2 |
5 |
Z |
|
GMS 4007 |
TESİSİ YÖNETİMİ ve TASARIMI |
3 |
0 |
3 |
4 |
Z |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
SZ |
|
USD 100 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
Z |
ORTAK DERS |
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
4. YIL BAHAR DÖNEMİ |
T |
U |
K |
AKTS |
K |
|
|
GMS 4002 |
MUTFAK UYGULAMALARI VI |
1 |
3 |
3 |
5 |
Z |
|
GMS 4004 |
VEJETARYEN MUTFAĞI |
1 |
3 |
3 |
5 |
Z |
|
GMS 4006 |
MEZUNİYET PROJESİ |
3 |
1 |
4 |
5 |
Z |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
GMS 4XXX |
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS |
2 |
0 |
2 |
3 |
S |
|
DÖNEM AKTS TOPLAM |
30 |
|
|||||
|
PROGRAM TOPLAM 120 AKTS |
|