Antalya Bilim Üniversitesi Aşçılık Programı Öğrencileri, geçtiğimiz hafta Girişimcilik ve İşletme Yönetimi dersini Hilmi Beken Restoranda gerçekleştirdi. Dersin sorumlu hocası Öğr. Gör. Nihal Üstünkaya’ya MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Ak, Turizm Fakültesi Dr.Öğr. Üyesi Caner Ünal ve Dr. Öğr. Üyesi Çağla Çavuşoğlu da eşlik etti. Dersin verimini ve öğrencilerin ilgisini artırmak bakımından gerçek girişimcilerle bir araya gelinmesinin çok daha faydalı olacağının altını çizen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Ak, kıymetli tecrübelerini paylaşan Hilmi Beken, Zuhal Beken ve Semih Beken’e teşekkürlerini ifade etti.

Temizlik ve Hijyen konusunda UNESCO tarafından dünyada ilk kez bir akaryakıt istasyonuna çevre sağlığı ödülü verilmesi ilgi çeken konuların başında gelirken hijyen, finans, yönetim ve hedefleri hakkında  öğrencilerin ardı arkası kesilmeyen soruları ile ders normal süresinin üzerinde gerçekleştirildi.

Antalya’nın sevilen iş insanı Hilmi Beken hep en iyi olmanın peşinde koştuğunu ifade ederken, yıllardır birlikte çalıştığı hayat arkadaşı Zuhal Hanım’da gençlere; bu günlere gelmek için çok çalıştıklarını, azim ve disiplinle yol aldıklarında başarının mutlaka geleceğini belirtti. Beken tesislerinin yeni nesil yöneticileri olan Amerika’da eğitimlerini tamamlayan oğulları Semih ve Melih kardeşler de öğrencilere, anne ve babalarından devraldıkları tesisleri farklı bakış açısı ile çok daha ileriye götürme gayreti içerisinde olduklarını ifade ettiler.

Ders, Beken Ailesinin  öğrencilere yemek ikramı ile son buldu.