Personel-Öğrenci Taşıma (Servis) ve Özel Programlar/ Etkinlikler için Taşımacılık
Serbest Piyasadan Elektrik Enerjisi Alımı
Antalya Bilim Üniversitesi-Özel Güvenlik Hizmet Alımı İhalesi
Antalya Bilim Üniversitesi- Ana Kampüs ve Mark Antalya Yerleşkesi Ofis Kiralama İhalesi
Diş Hekimliği Fakültesi Merkezi Aspiratör ve Kompresör Sistemi Alımı İhalesi
Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Tanıtım
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU AŞÇILIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI |
|||||||||
1.YIL | |||||||||
1 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
TURK 101 | TÜRK DİLİ I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
HIST 101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ING 101 | İNGİLİZCE I | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
ASC 111 | BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ | 1 | 1 | 1,5 | 2 | ||||
ASC 105 | GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 103 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 101 | MUTFAK TEMEL TEKNİKLERİ GİRİŞ | 1 | 2 | 2 | 6 | ||||
ASC 109 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | 2 | 1 | 2,5 | 4 | ||||
TOPLAM | 17 | 4 | 19 | 30 | |||||
2 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
TURK 102 | TÜRK DİLİ II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
HIST 102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ING 102 | İNGİLİZCE II | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
ASC 102 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ I | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 104 | TEMEL PASTACILIK TEKNİKLERİ | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 108 | GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
ASC 110 | TÜRK MUTFAĞINDA TATLILAR VE HAMUR İŞLERİ | 2 | 2 | 3 | 4 | ||||
ASC 190 | STAJ I | 0 | 2 | 1 | 5 | ||||
TOPLAM | 16 | 8 | 19 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 10 | 25 | 44 | ||||||
GENEL DERSLER | 6 | 14 | 16 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
1.YIL TOPLAM | 16 | 39 | 60 | ||||||
2.YIL | |||||||||
3 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
ASC 221 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ II | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 203 | YÖRESEL MUTFAKLAR | 2 | 2 | 3 | 3 | ||||
ASC 205 | MENÜ PLANLAMA | 2 | 0 | 2 | 4 | ||||
ASC 223 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
ASC 209 | İÇECEKLER | 2 | 1 | 2,5 | 3 | ||||
ASC 225 | MESLEKİ İNGİLİZCE | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS | 2 | 2 | 3 | 5 | |||||
TOPLAM | 18 | 7 | 21,5 | 30 | |||||
4 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
ASC 202 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ III | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 204 | OSMANLI MUTFAĞI | 2 | 2 | 3 | 4 | ||||
ASC 216 | DÜNYA MUTFAĞI | 2 | 2 | 3 | 4 | ||||
ACC 208 | CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ADS 2XX | SEÇMELİ DERS | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 2 | 3 | 5 | |||||
KPL 101 | KARİYER PLANLAMA | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ASC 200 | STAJ II | 0 | 2 | 1 | 5 | ||||
TOPLAM | 15 | 10 | 20 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 11 | 27,5 | 40 | ||||||
GENEL DERSLER | 1 | 2 | 2 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 3 | 9 | 15 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 1 | 3 | 3 | ||||||
2.YIL TOPLAM | 16 | 41,5 | 60 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |||||
ASC 227 | YEMEK TARİHİ | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 229 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI |
3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 231 | ÇİKOLATA | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 233 | EKMEKÇİLİK | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 220 | VEJETARYEN MUTFAK | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 222 | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 224 | GIDA KORUMA TEKNİKLERİ | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 234 | YÖRESEL EKMEKLER | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 235 | GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
32 | 80,5 | 120 | |||||||
Form No:ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi:25.08.2021 Değ.Tarihi:-Değ.No:0 |