İnsanoÄŸlunun en temel ihtiyacı olan beslenme, günümüzde yeme içme, karın doyurma iÅŸlevini aÅŸmış “AÅžÇILIK” mesleÄŸi sayesinde kültürel bir anlam kazanarak sanat ve bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeme içme kültürü günümüzde bir ülkenin en büyük zenginliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Antalya Bilim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü AÅŸçılık Programımız ile sahip olduÄŸumuz kültürel mirasımızın korunması, yemek kültürümüzün geliÅŸtirilmesi, hizmet sektöründe talebi karşılayabilecek akademik bilgi ile donatılmış, bilgiye eriÅŸebilme yollarını keÅŸfeden, sorgulayan, çözüm odaklı, etkili iletiÅŸim kurabilen, hayal gücü ile yenilik getirebilen, yaratıcı ve giriÅŸimci nitelikte mezunlar yetiÅŸtirmeyi amaçlamaktayız. Bu doÄŸrultuda AÅŸçılık Programı sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak; Gastronomiye GiriÅŸ, Temel Beslenme İlkeleri, Hijyen-Sanitasyon, Mutfak Teknikleri, Yöresel Mutfak ve Dünya Mutfakları, Yiyecek- İçecek Yönetimi, Pazarlama vb. dersleri ile donatılmış zengin bir eÄŸitim müfredatı sunmaktadır. ÖÄŸrencilerimiz ülkemizin turizm yıldızı olan Antalya’da, sektörün önde gelen otellerinin profesyonel mutfaklarında, ulusal ve uluslararası beÅŸ yıldızlı otellerin mutfaklarında staj avantajı ile edinmiÅŸ oldukları teorik bilgilerini pratiÄŸe dönüÅŸtürme imkanı bulmaktadır. Programımızdan mezun olan öÄŸrencilerimiz yiyecek-içecek iÅŸletmeleri ve ağırlama sektörünün deÄŸiÅŸik faaliyet alanlarında, pastacılık sektöründe, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, toplu beslenme yapan tüm iÅŸletmelerde, AÅžÇILIK eÄŸitimi veren kurumlarda çalışma olanağı bulabilmektedirler. Ayrıca, programımızdan mezun olan öÄŸrencilerin Dikey GeçiÅŸ Sınavı ile ilgili alanlardaki lisans programlarına geçiÅŸ hakları vardır.