Geleceğin Aşçıları Antalya’da Yetişiyor

Antalya Bilim Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri, geçtiğimiz hafta Girişimcilik ve İşletme Yönetimi dersini Hilmi Beken Restoranda gerçekleştirdi. Dersin sorumlu akademisyeni Öğretim Görevlisi Nihal Üstünkaya ve öğrencilere, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Fatih Ak, Turizm Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Caner Ünal ve Doktor Öğretim Üyesi Çağla Çavuşoğlu eşlik etti. Akademisyenleri ve öğrencileri Hilmi Beken ve eşi Zuhal Beken ile oğulları Semih ve Melih Beken ağırladı.

UNESCO’DAN ÖDÜL

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ak, burada yaptığı konuşmada, dersin verimini arttırılmasında gerçek girişimcilerle bir araya gelinmesinin oldukça fayda sağladığını söyledi. Akademisyenleri ve öğrencileri ağırlayan Hilmi Beken ise tesisin 1989’da kurulduğunu söyledi. Beken, tesisin 1990 yılında temizlik ve hijyen konusundaki üstün başarılarından dolayı UNESCO tarafından dünyada ilk kez bir akaryakıt istasyonuna çevre sağlığı ödülü verilmesi ile dünya çapında bir istasyon olduğunu kanıtladığını anlattı. Hep en iyi olmanın peşinde koştuğunu ve başarısının bu noktada ortaya çıktığını ifade eden Hilmi Beken, gençlerin sorularını da yanıtladı.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Yıllardır birlikte çalıştığı eşi Zuhal Beken de, bugünlere gelmek için çok çalıştıklarını, azim ve disiplinle yol aldıklarında başarının mutlaka geleceğini belirtti. Amerika’da tamamladıkları eğitimlerinin ardından Beken tesislerinin yeni nesil yöneticileri olan Semih ve Melih Eken kardeşler de, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.