Antalya, Korkuteli'deki Mantar Üreticilerine Gezi

"Bahçe Ürünleri Yetiştirme" dersinin bir parçası olarak, 9 Nisan 2019'da, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümü öğrencileri, Korkuteli ilçesinde mantar yetiştiriciliği yapan çeşitli aile işletmelerini yerinde görmek için saha gezisine çıkıtlar. Beyaz düğme, istiridye ve kestane mantarı çeşitlerimin yetiştiriciliği hakkında öğrenciler bilgi edindiler. Öğrenciler ayrıca mantar yetiştiriciliğinin farklı sıcaklık ve nem gerektiren ayrı odalarda gerçekleştirildiği, aşılanmış komposttan, hasada hazır mantarlara kadar ki tüm aşamaları tek tek inceleme imkânı buldular. Ziyaret edilen her bir mantar yetiştiricisinden hediye olarak verilen mantarlar öğrencilerimize farklı mantar tarifleri denemeleri açısından ilham kaynağı oldu. Bunun için Korkuteli’ndeki mantar yetiştiricilerine çok teşekkürler.