Turizm Fakültesi Öğretim Üyelerimiz “Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”nin Açılışına Katıldı

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Reyhan ÖZİYCİ ve Dr. Öğr. Üyesi Gözdegül BAŞER, Gazipaşa’da kurulan “Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi” nin açılışına katıldılar. Kooperatifin akademik danışmanlığını yapmakta olan Dr. Öğr. Üyesi Hatice Reyhan ÖZİYCİ, açılış konuşmasında, üniversiteler ile sanayi, kamu kuruluşları ve tüzel kişilikler arasında kurulacak işbirliklerinin Türkiye’nin hızlı bir şekilde kalkınması için önemli olduğunu vurguladı. Yeni açılan kooperatifin şimdilik küçük bir aile olduğuna değinen ÖZİYCİ, Türkiye’nin tropikal meyve üretiminde tanınması, sürdürülebilir düzeyde kaliteli meyve üretimini gereçekleştiremesi için girişimci, öğrenmeye ve bilgi paylaşımına açık, bilim ve teknolojiye değer veren tüm üreticileri kooperatife üye olmaya davet etti ve Antalya Bilim Üniversitesi olarak tropikal meyve üreticilerinin yanlarında olduklarını belirtti. Açılış sonrasında davetliler ile yeni hasat edilen tropikal meyveleri inceleyen öğretim üyeleri, kırmızı pitaya ve passifloradan yapılan dondurmaları tattılar.