İklim Elçileri

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden öğrencimiz Büşra Gül İNAL, bu yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti İklim Değişikliği Başkanlığı ve UNICEF Türkiye'nin iş birliğiyle düzenlenen İklim Elçileri hareketinde yer almıştır.  Büşra Gül İnal, 30 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Dubai'de gerçekleştirilen 28.Taraflar Konferansı (COP28) uluslararası iklim zirvesine Türkiye'den seçilen beş temsilciden biri olmuştur. 

Büşra Gül İNAL, müzakerelere gözlemci olarak katılarak, iklim değişikliği konusundaki uluslararası süreçleri yakından inceleme fırsatı buldu. Aynı zamanda Türkiye pavilyonunda düzenlenen etkinlikte "Youth Climate Envoy Platform and the Voice of the Turkish Youth for Climate Action" adlı bir panel organize ederek, Türkiye'deki gençlerin iklim değişikliği ile mücadelesindeki rolü ve katılımı üzerine önemli konuları ele aldı.

Bu başarı dolu süreçte öğrencimiz, Türkiye'nin gençlerinin sesini uluslararası alanda duyurmak adına önemli bir görevi üstlendi. Kendisini bu değerli katkılarından dolayı tebrik ediyor, gelecekteki başarılarının da devamını diliyoruz.