CEYDA SELVİ

 

Antalya Bilim Üniversitesi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programından 2021 yılında mezun oldum.  Bölümümüzün ilk mezunları içinde olmanın verdiği gurur içerisindeyim. Pandemi dönemine denk gelmiş olmasına rağmen, hocalarımızın desteği ile hiçbir konuda eksik kalmadık. Hocalarımız ders içeriklerini genişleterek, çeşitli çekim yöntemleri ve cihazlar hakkında bizleri tam donanımlı olarak yetiştirdiler. Gerek bölümümüz ile ilgili gerekse diğer konularda bizleri araştırmaya yönlendirerek kendimizi geliştirmemize destek oldular. Birçok üniversiteye kıyasla Antalya Bilim Üniversitesi'nde hocalarımızla çok rahat iletişim kurabildik. Okuldan kazandığım tecrübelerle ve hocalarımızın bizler üzerindeki emekleri sayesinde şu an Antalya Bilim Üniversitesi’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Radyoloji Teknikeri olarak görev yapmaktayım.

 

Ahmet ÖZTÜRK

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Antalya Bilim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ağız ve Diş Sağlığı programını kazandım. Uzman akademik kadrosuyla hem teorik hem pratik eğitim alarak 2 yıllık süreci tam donanımlı bir şekilde tamamladım. Üniversitemizin BilimDent Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olması bizler için büyük bir avantajıdır. Sekiz ayrı alanda (Pedodonti Ana Bilim Dalı, Endodonti Ana Bilim Dalı, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Ortodonti Ana Bilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Periodontoloji Ana Bilim Dalı, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı) uygulama yaparak kendimizi sahaya çıkmadan önce geliştirme imkanı bulduk. Her alanda uzman hocalarımız tarafından hasta başına geçerek hekimi asiste edip hastayla nasıl iletişim kurulması gerektiğini, hangi işlemde hangi sarf malzemelerin kullanılacağını öğrendik. Teorik ve pratik olarak dersler aldık. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında yaz stajımı BilimDent’te tamamlayarak mezun oldum. Mezun olduktan sonra Antalya Bilim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Preklinik Laboratuvar Sorumlusu olarak görev almaya hak kazandım. İş hayatıma başladıktan sonra, diş hekimliğindeki sarf malzemeleri, el aletlerini ve kanal dolum malzemelerini, hangi el aletiyle hangi işlemler yapıldığını uygulamalı derslerde öğrendiğim için büyük zorluklar yaşamadım. İntraoral muayene için, periepikal ve panaromik röntgen filmi için ilgili cihazları kullandım. Ağız ve diş sağlığı teknikeri olarak iyi ki Antalya Bilim Üniversitesi’ni tercih etmişim. Tamamen öğrencisini destekleyen ve kariyer aşamasında her zaman öğrencisine el uzatıp destek olan bir üniversitedir.

TERCİHİNİZ BİLİM OLSUN

Muhammed Emre KARPUZOĞLU

 

Antalya Bilim Üniversitesi Fizyoterapi programından 2021 yılında mezun oldum. Aynı yıl Dikey Geçiş Sınavıyla Pamukkale Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne yerleştim. Antalya Bilim Üniversitesi’ndeki 2 yıllık eğitim sürecinde hocalarımızın yakın ve ilgili tutumları aklımda en çok yer edinen özelliktir. Teorik ve pratik derslerde sürekli gösterilen ilgi ve gayret bana da sorumluluk hissi ve heves aşıladı. Bilginin sürekli çoğaldığı günümüzde, hocalarımızın bize sunacakları bilgiyi, gerektiğinde sunumlarından bir gün önce dahi güncellediklerini biliyorum. Dersler dışında da hocalarımızla olan sohbetlerimizde mesleki deneyim ve anılarını da dinlemenin bana önemli katkı yaptığını, motivasyonumu arttırdığını düşünüyorum. Bu yönüyle de usta çırak ilişkisini de bir ölçüde yaşadığımızı söyleyebilirim.

Üniversitemizin yönetiminden, idari personeline kadar kurumsal bir yapıda olduğunu, ihtiyaçlara çözüm bulmada aile üyesine destek olur gibi çaba gösterdiklerini gördüm. Ayrıca beni DGS ve aynı alanda lisans eğitimime de teşvik etmeleri, geleceğimize ışık tutmalarına da minnettarım. Benim için büyük bir ufuk oldu.

Teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.

Merve KESKİN

Antalya Bilim Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü 2021 mezunuyum. Mezuniyet sonrasında istediğim alanda iş bulma imkânı yakaladım. Şu an özel bir klinikte çalışmaktayım. İki yıllık eğitim aldığım süreçte, ilk yıldan itibaren aldığım dersler, katıldığım seminerler, hocalarımın bizlere gösterdiği yoğun ilgi ve alaka benim doğru yerde ve bölümde olduğumu gösterdi ve daha büyük bir hevesle çalışmamda katkısı oldu. Hem mesleki anlamda hem de sosyal anlamda donanımlı bir birey olmamda büyük katkısı bulunan okulum Antalya Bilim Üniversitesi yönetimi, akademik kadrosu ve idari personeline minnettarım. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum; bölüm hocalarımın, geniş vizyona sahip, akademik kariyerleri ve klinik tecrübeleri ile bana kattıklarını, çalışmakta olduğum işin her alanında ve anında hissediyorum. Hastalarla olan diyaloğum, çalışmakta olduğum klinikte ast üst ilişkisi, hastalık bilgisi ve tedavisi sürecinde benim ne yapmam ve yapmamam gerektiği, almam gereken sorumluluklar, yaptığım işin raporlaması gibi sayabileceğim daha birçok konuda bana kazandırdıkları her şey için bölüm hocalarıma ayrıca minnettarım.

Dilara KIŞ

Antalya Bilim Üniversitesi 2021 yılı Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı mezunuyum. Eğitim dönemimiz pandemiye denk geldiği için derslerimizin çoğunu uzaktan eğitim olarak almak zorunda kaldık. Bu zorlu süreçte tüm hocalarımız tarafından ders içerikleri ve anlatım şekilleri görsel, video şeklinde zenginleştirilerek konuları daha iyi anlamamız için gerekli çaba gösterildi. Bilmediğimiz ya da aklımıza takılan bir konu olduğunda hocalarımız her zaman yardımcıydı. İdari kadro olsun, akademik kadro olsun bizleri ihtiyacımız olan tüm konularda geliştirdi ve bilgilendirdi. Laboratuvarda yapılması gereken bütün testleri, ekimleri, yöntemleri, kuralları vs. ayrıntılı bir şekilde üniversitemizin akademik kadrosu sayesinde öğrendik. Şu anda da özel bir hastanenin laboratuvarında çalışmakta bulunuyorum ve okulumdan mezun olduktan sonra hemen işe girmem öğrendiklerimi pekiştirmeme yardımcı oldu ve derslerde gösterilen teorik bilgilerin hepsini uygulamalı olarak da öğrenme imkânı buldum. Antalya Bilim Üniversitesine ve Akademik Kadrosuna teşekkürler.

Ece VARICILAR

 

Antalya Bilim Üniversitesi, Ağız ve Diş Sağlığı Teknikleri programından 2021 yılında mezun oldum. Bölümümüzün ilk dönem mezunu olmakla birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Programı Bölüm Birinciliği ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Üçüncülüğünün vermiş olduğu gurur içerisindeyim. Öğrenim sürecim boyunca desteklerini bir gün bile eksik etmeyen bölümümdeki tüm ders hocalarıma; verdikleri eğitimler ve iş hayatıyla ilgili verdikleri birçok tavsiyeler bana ışık ve yol gösterici oldu. Ayrıca bu dönem içerisinde geçirmiş olduğumuz pandemi sürecinde üniversitemiz; online ortamdaki eğitimimizde her türlü bilgiye ulaşım imkânı ve iletişim olanağı sunarak bizlere destek olup, başarılı bir şekilde mezun olmamızı sağladı. Tüm bu kazanımlar sayesinde şu an Antalya Bilim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak görev almaktayım.

“Bilim Işığında, Bilim Tecrübesiyle…”

Sevgi ve Saygılarımla.

 

      Ece UTLU                                                                                                                                   

 

Antalya Bilim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Diyaliz Programı 2022 yılı mezunuyum. 2 yıllık eğitim sürecimin ilk yılını pandemi sebebi ile uzaktan eğitim alarak tamamladım. Bu zor süreci hocalarımızın bilgisi ve donanımı sayesinde oldukça verimli geçirdim.

 İkinci yılımdaki staj döneminde bu bilgileri pratiğe dökme imkânım oldu. Mesleki konuda kendime olan güvenim arttı. Tüm bu bilgi, donanım ve tecrübe sayesinde de mezun olduğum anda özel bir hastanede çalışma imkânına sahip oldum.

Tüm hocalarımıza, idari personele ve üniversite yönetimine, bizler için sarf ettikleri emek, sabır ve özverileri için sonsuz teşekkür ediyorum.