Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Optisyenlik Laboratuvarı, Optisyenlik Programı öğrencilerinin mesleki ve akademik becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla kurulmuştur. Antalya Bilim Üniversitesi, Döşemealtı Kampüsü, B Blok, -1. katta yer alan laboratuvar, yaklaşık 60 m2’lik kapalı alana sahip olup, 50 kişilik kapasitededir. Laboratuvarda aktif olarak; otomatik cam kesme makinesi, çeşitli marka modellerde dijital ve manuel fokometreler, nilör kanal açma makineleri, çeşitli faset matkapları, eltaşları, ısıtıcı, ultrasonik temizleyici ve polisaj makinesi yer almaktadır. Ayrıca çok sayıda el işçiliğinde kullanılmak üzere pense ve tornavida takımları bulunmaktadır. Yüzlerce gözlük çerçevesi ve çeşitli özelliklerde cam stokları ile öğrencilerin aktif öğrenme süreçlerine katkı sağlanmaktadır. Bu sayede öğrencilere 1. sınıftan itibaren 4 dönem boyunca derslerde gördükleri teorik eğitimlerin uygulamalarını yapabilme fırsatı sunulmaktadır.
Optisyenlik laboratuvarı’nda, öğrencilerin mezun olduktan sonra zanaatkârlık içeren bir meslek sahibi olacakları dikkate alınarak laboratuvar; rahat ve kullanım kolaylığı sağlayan bir düzende planlanmıştır. Laboratuvardaki ışık, havalandırma, nem gibi fiziksel koşullar gerçekleştirilecek çalışmanın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak organize edilmiştir. Özellikle alandaki geleneksel donanımlar ve ilerleyen teknoloji ile gelişen güncel donanımlar öğrencilerin her koşulda mesleklerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla laboratuvarda yer almalarına özen gösterilmiştir. Kısacası, öğrencilerin hem analog hem de dijital sistemlerin kullanımında tecrübe kazanmaları için düzenlenmiştir.
Optisyenlik laboratuvarı’nda, çalışmaları esnasında optisyenlikte kullanılan aletlerin bakımı ve mekanik arıza, basit parça değişimleri vb. basit sorunların çözümünde sorunların tespit etme ve çözme süreçleri hakkında tecrübe kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilere teorik derslerde öğrendikleri cam kesim yöntemlerini uygulama, çerçevelere yerleştirme veya reçetelere uygun cam seçme ve bunların ölçümlerini yapabilmeleri için de tecrübe kazandırılmaktadır.