1. Sınıf 1. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
BUSI 111 - Bilişim Teknolojileri 2 2 3 6
ENG 101 - İleri İngilizce 1 4 0 3 6
GAST 101 - Gastronomiye Giriş 3 0 4 3
GAST 103 - Beslenme İlkeleri 3 0 3 4
HIST 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 0 2 2
MATH 111 - Sosyal Bilimler İçin Matematik I 3 2 4 7
TURK 101 - Türk Dili - I 2 0 2 2
Toplam: 19 4 21 30
1. Sınıf 2. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
GAST 104 - Gıda Bilimi 4 0 3 6
ENGT 102 - İleri İngilizce II 3 0 3 5
GAST 106 - Bahçe Ürünleri Yetiştirme 1 2 3 3
GAST 108 - Temel Sanat Eğitimi 1 2 3 3
HIST 102 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 2
TRM 108 - Sanitasyon Hijyen ve İş Güvenliği 3 0 2 4
TRM 112 - Turizme Giriş 3 0 3 5
TURK 102 - Türk Dili II 2 0 2 2
Toplam: 19 4 21 30
2. Sınıf 1. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
BUSI 211 - Finansal Muhasebe 3 0 3 5
TRM 227 - Pazarlamaya Giriş 3 0 3 5
GAST 201 - Mutfak Teknolojileri Giriş 1 2 3 5
GAST 203 - Gıdalar ve Özellikleri 3 0 3 3
GAST 205- İçeceklere Giriş 2 1 3 3
NAE 2XX - Yabancı Dil I 3 0 3 5
TRM 223 - Yiyecek ve İçecek Yönetimi I 2 1 3 4
Toplam: 17 4 21 30
2. Sınıf 2. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
GAST 200 - Yaz Stajı I 1 0 3 5
GAST 202 - Mutfak Teknolojileri I 3 3 5 5
GAST 204 - Yemek Kültürü 2 0 2 3
GAST 206 - Banket Ve Ziyefet Yönetimi 2 0 2 4
GAST 208 - Pastacılık ve Fırın Ürünlerine Giriş 3 3 5 5
GAST 210 - Yiyecek Tarihi 2 0 2 3
NAE 2XX - Yabancı Dili II 3 0 3 5
Toplam: 16 6 22 30
3. Sınıf 1. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
AE 3XX7 - Alan Seçmeli 3 0 3 4
GAST 301 - Mutfak Teknolojileri II 3 3 5 5
GAST 303 - Maliyet Kontrolü ve Satınalma 3 0 3 4
GAST 305 - Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satış ve Pazarlama 3 0 3 3
GAST 307 - Osmanlı Mutfağı Kültürü 2 3 3 4
NAE 3XX - Yabancı Dil III 3 0 3 5
TRM 335 - Tüketici Davranışı 3 0 3 5
Toplam: 20 6 23 30
3. Sınıf 2. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
AE 3XX - Alan Seçmeli 3 0 3 3
GAST 300 - Yaz Stajı II 1 0 3 5
GAST 302 - Mutfak Teknolojileri III 3 3 3 5
GAST 304 - Türk Yöre Mutfakları 2 3 3 3
GAST 306 - İleri Pastacılık Ve Fırın Ürünleri 1 3 3 4
NAE 3XX - Yabancı Dil VI 3 0 3 5
TRM 304 - İnsan Kaynakları Yönetimi 3 0 3 5
Toplam: 16 9 21 30
4. Sınıf 1. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 4
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 4
GAST 401 - Menü Planlama ve Tasarımı 2 1 3 4
GAST 403 - Mutfak Teknolojileri V 3 3 3 5
GAST 405 - Dünya Mutfakları 2 3 4 5
GAST 407 - Gıda Mevzuatı 2 0 3 3
NAE 4XX - Alan Dışı Seçmeli 3 0 3 5
Toplam: 18 7 22 30
4. Sınıf 2. Dönem
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 5
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 5
GAST 400 - Bitirme Projesi 3 0 3 5
GAST 402 - Tesis Yönetimi ve Tasarımı 3 0 3 5
GAST 404 - Mutfak Teknolojileri V 3 3 3 5
NAE 4XX - Alan Dışı Seçmeli 3 0 3 5
Toplam: 18 3 18 30
Alan İçi Seçmeli Dersler
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
GAST 331 - Duyusal Analiz 3 0 3 4
GAST 333 - Vejeteryan Mutfağı 1 2 3 4
GAST 335 - GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER 3 0 3 4
GAST 330 - Uluslararası Mutfaklarda Peynir Çeşitleri 2 1 3 3
GAST 332 - Gastronomi Yazarlığı 2 0 3 3
GAST 334 - MYTHOLOGİ VE İNANÇLARDA YEMEK 3 0 3 3
GAST 431 - Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı 3 0 3 4
GAST 433 - Enoloji 3 0 3 4
GAST 435 - Çikolata Sanatı 1 2 3 4
GAST 437 - GASTRONOMY TOURISM 3 0 3 4
GAST 439 - Mutfak Coğrafyası 3 0 3 4
GAST 430 - Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 3 0 3 5
GAST 466 - İnovasyon ve Yaratıcılık 3 0 3 5
GAST 432 - Gıda ve Medya 3 0 3 5
GAST 434 - Yiyecek ve İçecek Servisi 3 0 3 5
GAST 436 - EGE VE AKDNİZ MUTFAKLARI 2 3 3 5
Toplam: 41 8 48 66
Alan Dışı Seçmeli Dersler
Ders Teorik Uygulama Kredi AKTS
RUS 201 - Rusça - 1 3 0 3 5
RUS 202 - Rusça - 2 3 0 3 5
RUS 301 - Rusça - 3 3 0 3 5
RUS 302 - Rusça - 4 3 0 3 5
GER 201 - Almanca - 1 3 0 3 5
GER 202 - Almanca - 2 3 0 3 5
GER 301 - Almanca - 3 3 0 3 5
GER 302 - Almanca - 4 3 0 3 5
SPA 201 - İspanyolca 1 3 0 3 5
SPA 202 - İspanyolca 2 3 0 3 5
SPA 301 - İspanyolca - 3 3 0 3 5
SPA 302 - İspanyolca - 4 3 0 3 5
Toplam: 36 0 36 60