Aile Hukuku Sempozyumu (21 Haziran 2019)

Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı “Aile Hukuku Sempozyumu”, 21 Haziran 2019 tarihinde Antalya Kent Konseyi’nde üç oturum şeklinde gerçekleştirilmiştir. Antalya Barosu mensubu avukatlar başta olmak üzere, akademisyenler, hukuk fakültesi öğrencileri ve çevre illerden gelen uygulamacılar sempozyuma yoğun ilgi göstermiştir.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Antalya Bilim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, sempozyumda sunulacak tebliğlerin önemine vurgu yapmıştır. Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nizamettin Aktay’ın başkanlık yaptığı ilk oturumda Prof. Dr. Tufan Öğüz, Prof. Dr. Baki İlkay Engin ve Dr. Öğr. Ü. Tanju Oktay Yaşar, evlilik ilişkisi ve evlat edinme konularında hazırladıkları tebliğlerini sunmuştur. İkinci oturumun başkanlığı Prof. Dr. Ali Cem Budak tarafından yapılmış olup, Prof. Dr. Haluk Nami Nomer, Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal ve Prof. Dr. Saibe Oktay Özdemir boşanmanın hukuki sonuçlarını çeşitli açılardan ele alarak görüşlerini paylaşmıştır. Son oturumun başkanlığını Prof. Dr. Saibe Oktay Özdemir yapmış ve Prof. Dr. Mehmet Bahtiyar, Prof. Dr. Ali Cem Budak ve Doç. Dr. Melek Bilgin Yüce ele aldıkları konulardaki tartışmalı noktaları ve çözüm önerilerini izleyicilere aktarmıştır.