1. Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahiptir.
2. Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
3. Bir sistemi, sistem bileÅŸenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doÄŸrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.
4. Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır.
5. Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar, sonuçları analiz eder ve yorumlar.
6. Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır
7. Bilgiye eriÅŸir ve bu amaçla kaynak araÅŸtırması yapar, veri tabanları ve diÄŸer bilgi kaynaklarını kullanır.
8. YaÅŸam boyu öÄŸrenmenin gerekliliÄŸi bilincindedir; bilim ve teknolojideki geliÅŸmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
9. Alanının gerektirdiÄŸi en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte biliÅŸim ve iletiÅŸim teknolojilerini kullanır.
10. Sözlü ve yazılı etkin iletiÅŸim kurar; bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır.
11. Teknik resim kullanarak iletiÅŸim kurar.
12. Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olur; giriÅŸimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olur ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir.
13. Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
14. Proje yönetimi, iÅŸyeri uygulamaları, çalışanların saÄŸlığı, çevre ve iÅŸ güvenliÄŸi konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahiptir.