Üniversitemizin Turizm İşletmeciliği bölümünde kayıtlı öğrenciler, aranan başarı koşullarını sağladığı takdirde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde yan dal yapma hakkına sahiptir. Yan dal yapacak Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin takip edeceği müfredat aşağıdaki gibidir.  

 

DERS KODU 

DERS ADI 

DERS KREDİ BİLGİLERİ 

PROGRAM TİPİ /  KATILAN BÖLÜM 

GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI 

YANDAL PROGRAMI  TURİZM İŞLETMECİLİĞİ 

1. YIL GÜZ DÖNEMİ 

U 

AKTS 

K 

Zorunlu / Ortak Eşdeğer Ders Kodu 

GMS 1001 

GASTRONOMİNİN TEMELLERİ 

YANDAL DERSİ 

GMS 1003 

GIDA BİLİMİ 

0  

YANDAL DERSİ 

TRM 1005 

HİJYEN, SANİTASYON ve İŞ GÜVENLİĞİ 

ORTAK DERS 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

13 

 

1. YIL BAHAR DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 1002 

MUTFAK UYGULAMALARIN GİRİŞ 

2 2 

YANDAL DERSİ 

GMS 1004 

BESLENME İLKELER 

0  

YANDAL DERSİ 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

11 

 

2. YIL GÜZ DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 2001 

MUTFAK UYGULAMALARI I 

YANDAL DERSİ 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

 

2. YIL BAHAR DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 2000 

STAJ I 

10 

EŞ DEĞER: TRM 2010 

GMS 2002 

MUTFAK UYGULAMALARI II 

YANDAL DERSİ 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

15 

 

3. YIL GÜZ DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 3003 

MUTFAK UYGULAMALARI III 

YANDAL DERSİ 

GMS 3005 

YÖRESEL MUTFAKLAR 

YANDAL DERSİ 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

11 

 

3. YIL BAHAR DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 3002 

MUTFAK UYGULAMALARI IV 

YANDAL DERSİ 

GMS 3XXX 

ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS 

YANDAL DERSİ 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

 

4. YIL GÜZ DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 4001 

MUTFAK UYGULAMALARI V 

YANDAL DERSİ 

GMS 4XXX 

ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS 

 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

 

4. YIL BAHAR DÖNEMİ 

AKTS 

 

GMS 4002 

MUTFAK UYGULAMALARI VI 

YANDAL DERSİ 

DÖNEM AKTS TOPLAM 

 

 

PROGRAM TOPLAM 78 AKTS