Grafik Tasarımın Temelleri ve Görsel Kimlik Çalıştayı | 21 Mart 2024

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimiz ile 21 Mart Perşembe günü saat 13.30’da grafik tasarım üzerine bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştayda, grafik tasarımın temellerini anlatmak üzere Akdeniz Üniversitesi Grafik bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Bekir KİRİŞCAN ve Doç. Dr. Aydın ZOR öğrencilerimizle buluştu.

Yaklaşık iki saat süren çalıştayımız, misafir hocalarımızın temel tasarım ve grafik tasarım hakkında bir sunumla başlayarak, devam eden süreçte bir yapıya ait logo tasarımı örnekleri gösterimleriyle devam etti. Sunumdan sonra öğrencilerimizden, mimari bir yapıyı seçerek o yapı için siyah-beyaz bir logo tasarlamaları istenirken bunun için öğrencilerimize Adobe Illustrator programı konusunda destek verildi. Öğrencilerimiz için hem eğlenceli hem de eğitici olan bu çalışmada öğrencilerimiz, farklı ancak eğitim alanları ile ilişkili bir disiplinden gelen öğretim üyeleri ile de çalışma fırsatı buldular. Bu çalıştayla birlikte son sınıf öğrencilerimiz, içmimarlık mesleğinin yanı sıra tasarım dallarının farklı alanlarını da yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Öğrencilerimizle buluşarak bu çalıştayı gerçekleştirmemize olanak sağlayan Doç. Dr. Bekir KİRİŞCAN ve Doç. Dr. Aydın ZOR’a en içten teşekkürlerimizi sunarız.