Otizm Farkındalığı Söyleşisi | 18.11.2023

18 Kasım 2023'te saat 20:00'de, Otizm Vakfı Müdürü Nergis Nida’nın katılımı ile eğitici ve aydınlatıcı disiplinlerarası bir söyleşi düzenledik. "Otizm Farkındalığı ve Otizmli Çocukların Mekansal İhtiyaçları" başlıklı söyleşimiz, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımında gözden kaçan kritik konulara derinlemesine bir bakış sağladı.

Nida, otizmli çocukların iç mekanlardaki zorlukları hakkında aydınlatarak öğrencilerimize ilham kaynağı oldu. Geleceğin tasarımcıları olarak bu hususta rollerini daha iyi kavrayan öğrenciler, tasarımın otizmli bireylerin günlük yaşamlarını derinden etkileyebileceğini fark etti. Söyleşimiz, bu topluluğun özel ihtiyaçlarına cevap veren tasarımlara acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Otizmi, hayat boyu süren, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması ve gelişimsel bir bozukluk olarak açıklayan Nida'nın açıklamaları sadece öğrencilerimizin anlayışını artırmakla kalmadı, aynı zamanda bir eylem çağrısıydı. Öğrenciler, alana anlamlı katkıda bulunma sorumluluğunu taşıma konusunda bir farkındalık kazandılar. Nergis Nida'ya katılımı için ve öğrencilerimizin bu farkındalığı göz önünde bulunduran ortamlar yaratma konusundaki önerileri için teşekkür ederiz.