Etkinlikler

2024-2025 Güz
Oryantasyon Programı | 29 Eylül 2024 CUBO Boya Çalıştayı | 26 Eylül 2024 TOSCA Disiplinlerarası Tiyatro Gezisi | 26 Eylül 2024 Kedi Evi Tasarım Çalıştayı | 30 Eylül 2024 Veteriner Kliniği Teknik Gezisi | 03 Ekim 2024 Akra Antalya Hotel Teknik Gezi | 03 Ekim 2024 Türk Resminde Soyut Yaklaşımlar Söyleşisi | 03 Ekim 2024 Dual Interiors Çalıştayı | 03 Ekim 2024 Görünenin Ötesinde: Pareidolia Disiplinlerarası Söyleşi | 03 Ekim 2024 Mercan Dede Sergisi | 05 Ekim 2024 Kristal Mutfak ile Tasarım Söyleşisi | 07 Ekim 2024 Giyilebilir Aksesuar Çalıştayı | 11 Ekim 2024 ABU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Disiplinlerarası Söyleşi | 18 Ekim 2024 Geberit Islak Hacim Uygulamaları | 22 Ekim 2024 İtalya'da Yüksek Lisans Yapmak - Mezun Etkinliği | 23 Ekim 2024 Algıyı Tasarlamak - Disiplinlerarası Söyleşi | 31 Ekim 2024 Mezun Ziyaretleri (I ve II) | 02 Kasım 2024 Tehlike Altındaki Geçmiş: Kültürel Mirası Korumak için Bilinç Oluşturmak | 05 Kasım 2024 7. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması - Tasarım Söyleşisi | 12 Kasım 2024 Aytaş Yapı Teknik Gezisi | 19 Kasım 2024 Dual Interiors – Mobilya Atölyesi Teknik Gezisi | 20 Kasım 2024 Yöntime ile Tasarım Söyleşisi | 22 Kasım 2024 Pil Fabrikası Teknik Gezisi | 26 Kasım 2024 Prof. Dr. Edhem ELDEM ile Tasarım Söyleşisi | 28 Kasım 2024 Tohum Otizm Vakfı ile Tasarım Söyleşisi | 29 Kasım 2024 Escape from Sofa ile Tasarım Söyleşisi | 02 Aralık 2024 Abra Studio ve Abra ID - Cem Cemal Çobanoğlu | 04 Aralık 2024 Yeşim Kozanlı ile Tasarım Söyleşisi | 10 Aralık 2024 Simetri Merdiven Teknik Gezisi | 11 Aralık 2024 Fiziksel Engellilik Deneyimi - Etkileşimi | 20 Aralık 2024 İçmimarlık Kültürü ve Kavramı | 27 Aralık 2024 Mezunlar Forumu I | 27 Aralık 2024 Yeni Yıl Ağacı Tasarım Yarışması Sergisi | 27 Aralık 2024
Bölüm Kataloğu
Etkinlikler

2024-2025 Bahar

2024-2025 Güz

2023-2024 Bahar

2023-2024 Güz

Tanıtım

İletişim

Tuvalin Ötesinde: Tasarım Pedagojisinde AI Destekli Kavramsal Düşünme

Antalya Bilim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen "Tasarım Söyleşisi" etkinliği kapsamında, 13.02.2025 tarihinde American University in Dubai, Mimarlık, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Poupak PARVARESH’in katılımıyla gerçekleştirilen oturum, yürütücülüğü Dr. Öğr. Üyesi Yaren ŞEKERCİ ve Öğr. Gör. Gamze AKYOL tarafından yapılan IAED 3002 Mekan Tasarım Stüdyosu VI dersi çerçevesinde öğrencilere önemli katkılar sundu.

“Design Talk: Beyond the Canvas: AI-Enhanced Conceptual Thinking in Design Pedagogy” başlıklı etkinlik moderatörlüğü Arş. Gör. Müge DEVELİER tarafından yapılarak tasarım eğitiminde yapay zekânın (AI) rolünü ve kavramsal düşünceyi geliştirme yöntemlerini ele aldı. Etkinlik, öğrencilere yapay zekâ destekli tasarım süreçlerinin nasıl daha etkili kullanılabileceği konusunda ilham verdiği gibi güncel teknolojileri kullanarak, sektörün ihtiyaçlarına uygun beceriler kazandılar. Etkinlikte, yapay zekâ teknolojilerinin tasarım eğitimine entegrasyonu ve bu teknolojilerin kavramsal düşünceyi nasıl geliştirdiği üzerine derinlemesine tartışmalar yapıldı. AI’nın tasarım süreçlerinde nasıl bir araç olarak kullanılabileceğini, özellikle konsept geliştirme, fikir üretme ve tasarımın hızlandırılması gibi alanlarda öğrencilere nasıl rehberlik edebileceğini vurgulandı.

Etkinlik, öğrencilerin kavramsal düşünce becerilerini artırmalarına da katkıda bulundu. Yapay zekâ destekli tasarım araçları, öğrencilerin fikirlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde görselleştirmelerine olanak tanıyarak, tasarım süreçlerinde daha özgür ve yaratıcı bir yaklaşım benimsemelerini sağladı.  IAED 3002 dersi kapsamında verilen projede, öğrencilerin tasarım süreçlerinde karşılaştıkları sorunlara yaratıcı ve yenilikçi çözümler bulmalarını hedeflenmiştir. Bu bağlamda, etkinlikte yapay zekâ teknolojilerinin tasarım eğitimine entegrasyonu ve bu teknolojilerin kavramsal düşünceyi nasıl geliştirdiği üzerine odaklanıldı. Öğrenciler, AI destekli araçları kullanarak verileri analiz etme, tasarım konseptlerini hızlandırma ve projelerini daha etkili bir şekilde sunma fırsatı buldu. Etkinlik, öğrencilere sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda mesleki pratik ve profesyonellik konularında da deneyim kazandırdı. Tasarım sürecinde karşılaşılan zorluklar, müşteri ihtiyaçlarının analizi ve projelerin sunum teknikleri gibi konular üzerinde duruldu.

Bu değerli söyleşide kıymetli bilgilerini paylaşan Dr. Öğretim Üyesi Poupak PARVARESH’a teşekkürlerimizi sunarız