Etkinlikler

Etkinlikler

2024-2025 Güz

2023-2024 Bahar

2023-2024 Güz

Tanıtım

İletişim

Oryantasyon Programı | 29 Eylül 2024

26.09.2024 tarihinde üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’müze yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerimiz ile oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir. Bu program, bölümümüzün tanıtımına yönelik detaylı bir sunum ile başlamış ve öğrencilerin iç mimarlık disiplinine dair temel bilgilere erişimi sağlanmıştır. Oryantasyon sunumu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı eğitimine kapsamlı bir genel bakış sunarak, pratik, teorik ve stüdyo derslerini ve içeriklerini aktararak öğrencilerin akademik yolculuklarında rehberlik etmeye hazır akademisyenler ve sektör profesyonellerinden oluşan bir ekiple tanışmasını sağlamıştır. Program, öğrencilerin bölümün akademik kadrosu ile tanışmasını amaçlayan interaktif etkinlik kapsamında Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih OFLUOĞLU, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Buket ŞENOĞLU, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yaren ŞEKERCİ ve Fakülte Sekreteri Mustafa TUNA’nın konuşmaları ile devam etmiştir.


Bu süreçte, öğrencilerin mesleki fikirlerini gerekçeleriyle birlikte ifade etmeleri teşvik edilmiş ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Etkinlik kapsamında, 1976 yılında oda statüsüne geçmiş olan içmimarlık meslek kuruluşu ve 2011 yılı itibarıyla mesleğin küresel çapta en büyük örgütü olan Uluslararası İçmimarlar / İç Mekân Tasarımcıları Federasyonu (IFI) tam yetkili üyesi olan TMMOB İçmimarlar Odası (İÇMO) ziyareti gerçekleşmiştir. İÇMO Antalya Şube Başkanı Güner ONARAN, Yönetim Kurulu Üyesi ve İÇMO Genç Komisyon Başkanı Yalın ACUN ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ARIKAN, bölümümüzü ziyaret ederek bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşmışlardır. 


Bu etkinlik, öğrencilerimizin iç mimarlık mesleğine dair derin bir anlayış ve farkındalık kazanmalarını sağlama amacıyla düzenlenmiştir. Mesleki uygulamalar ve profesyonellik alanında öğrencilere rehberlik eden etkinlik, içmimarlık mesleğinin etik kuralları ve standartlarına ilişkin önemli kazanımlar sağlamıştır. Bu noktada, uluslararası ve ulusal ölçütlere meslek standartlarının önemi vurgulanmış, öğrencilerin profesyonel yaşamlarına güçlü bir temel oluşturmaları hedeflenmiştir. Mesleki uygulamalarda teknik yeterlilik, estetik duyarlılık ve işlevsellik bilincinin geliştirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Etkinlik sonucunda öğrencilerin içmimarlık mesleğine ilk adımlarını atarken, mesleki etik, iş uygulamaları ve profesyonellik anlayışlarını pekiştirmelerine katkı sağlanmıştır. İç mimarlık mesleğine yıllardır katkıda bulunan ve öğrencilerimize meslek etiği ve davranışı konusunda yol gösterici olan TMMOB İçmimarlar Odası üyelerine teşekkürlerimizi sunarız. Bu anlamlı oryantasyon programına katılım gösteren tüm 1. sınıf öğrencilerimize ve programının gerçekleşmesinde emeği geçen kıymetli akademik kadromuza da içtenlikle teşekkür ederiz.