“Otizmli Öğrenciler için Özel Arayüzler” Yarışmasında Birinci Olan Öğrencilerimiz

Baba Yapı sponsorluğunda TMMOB İçmimarlar Odası Genel Merkezi, Tohum Otizm Vakfı ve Değer Otizm Derneği iş birliğiyle bu sene birincisi düzenlenen “Otizmli Öğrenciler için Özel Arayüzler” yarışmasının ödül töreni 14 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti. 2023-2024 Güz Dönemi'nde Dr. Öğr. Üyesi Yaren Şekerci'nin yürüttüğü IAED 3301 İç Mekânda İnsan Faktörü dersi kapsamında öğrenciler yarışmaya katılım sağlamıştır. Mobilya kategorisinde 1. Olan öğrencinin Antalya Bilim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Türkü Yılmaz olduğunu bildirmekten mutluluk ve gurur duyarız.

Türkü Yılmaz “Çok Amaçlı Oyun Masası” isimli tasarımıyla, tek bir masada birçok işlev sağlamaktadır. Masalar tek başına da ya da grup etkinliklerinde birleştirerek toplu kullanıma da uygun şekilde tasarlanmış olup, masanın ilk işlevi otizmli çocukların gelişimi için eğitici oyunlar oynandığı modüler bir oyun masası olmasıdır. Masanın orta alanlarında ürün depolama bölmeleri bulunmakta ve bu bölmeler sayesinde farklı oyuncak ve eğitim setlerini kullanabilirler.

Modüler masamın ikinci işlevi bir eğitim alanı oluşturmaktadır. Eğer öğrencilerden sorumlu öğretmen eğitim amaçlı ve tüm çocukların dinlemesi gereken bir etkinlik yapacaksa modüler masaların yerini değiştirip bu düzene uygun hale getirebilir. Bu şekilde tüm çocukların önünde birer masa hazır hale gelecek ve öğretmenlerini rahat bir şekilde dinleyebileceklerdir.

Masanın üçüncü işlevinde ise, daha fazla öğrenciye hitap eden, toplantı masası mantığında eni dar ama boyu daha uzun bir masa görmekteyiz. Bu şekilde öğretmenler daha çok çocuğu bir arada tutabilecek ve isterlerse daha yakından ilgilenebileceklerdir.

Öğrencimizin bu başarılı masa çalışması, Tohum Otizm Vakfı ve Değer Otizm Derneği’nde otizmli öğrencilerin kullanımı için Baba Yapı sponsorluğunda üretilmiş ve faaliyete geçmiştir.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.